Op het sportpark van GDC hing een gordijn aan mist waardoor we ons op het kunstgras maar in een kleine wereld waande.
We zagen elf gele en elf rode shirts voorbij trekken en al snel was het duidelijk dat hier de wedstrijd van GDC 2 bezig was tegen Nivo Sparta 3.
Opnieuw een wat lager geklasseerde ploeg die absoluut niet onderschat mag worden door de jonge equipe van trainer Cor Pruijssers.
Ten opzichte van vorige week hoefde er maar weinig gewijzigd te worden in de basisopstelling aangezien Bas van der Kolk en Jeffrey Pruijssers nog steeds geblesseerd waren, Xander van de Assem verving Marco Pijnenburg die met het eerste meedeed, Emiel van der Heijden voor de afwezige Kevin Bouman, Chris Visser keerde terug na een wedstrijd bij het eerste en Stefan Loogman keerde terug in de wedstrijdselectie ten koste van Bart van den Boogaard die ziek was.

GDC 2 begon een beetje afwachtend maar kon redelijk vooruit spelen omdat Nivo Sparta vooral rond het eigen strafschopgebied bleef hangen waardoor het een lastig verhaal was om er doorheen te komen. Daarnaast loerde Nivo Sparta slim op de counter en door de onzorgvuldige passing van GDC kant konden ze zowaar een aantal keer zeer gevaarlijk voor het doel komen maar door goed ingrijpen van keeper Yuri Ran en een bal van de lijn door  Maarten Bouman kwam GDC goed weg. GDC kon zelf maar sporadisch gevaarlijk worden en was met een vrije trap door Erik van Kessel het dichtst bij de 1-0 maar de bal spatte onderkant lat uit het doel.

In de rust werden er wat zaken doorgenomen en was het duidelijk voor de ploeg dat er met name in balbezit zuinig gespeeld diende te worden.
Horatio Gritto kwam Chris Visser vervangen om meer snelheid voorin te krijgen, Gritto speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd dit seizoen aangezien hij wegens omstandigheden naar het buitenland moet. GDC begon de tweede helft toch een stukje feller en ging vol op jacht naar de voorsprong, deze kwam er al snel want na tien minuten in de tweede helft was het Emiel van der Heijden die met een voorzet Loek de Jong vond die goed afrondde. Een welkome voorsprong voor de ploeg en goed voor het vertrouwen aangezien het tot nu toe altijd goed is afgelopen wanneer de thuisploeg voor kwam. Niet lang daarna werd de voorsprong uitgebreid, na goed doorgaan van Horatio Gritto aan de links kant ontfutselde hij de bal bij zijn tegenstander, kwam naar binnen en maakte geen fout in duel met de Nivo Sparte keeper. De wedstrijd viel in het slot en GDC liet Nivo Sparta wat komen en leek het verder wel prima te vinden. Dit resulteerde in blessuretijd nog in een tegentreffer wat uiteindelijk nog best zuur is want de ploeg staat er qua tegentreffers prima voor.

Volgende week is er een inhaalprogramma en GDC moet aantreden in Tilburg tegen middenmoter SVG. Een belangrijke wedstrijd met het oog op de wedstrijd daarna, de topper tegen Wilhelmina’26.