Zie hieronder voor de foto’s en hier voor een fimpje: https://www.youtube.com/watch?v=idhUWG-IbWc&feature=em-upload_owner

Zaterdag 17 juni was het zover. Om 13.45 verzamelden de meiden van de MO13-1 op ons mooie GDC complex voor de afsluitingsmiddag en avond. De tassen konden in kleedkamer 1 gezet worden, iedereen was al in trainingstenue aangekomen.

Bij aankomst was al goed zichtbaar dat op het A-veld een heel circuit was uitgezet. Marco de Jong was op dat moment nog bezig om de laatste dingen uit te zetten. Zo’n ¾ veld nam alles in beslag.

Klokslag 14:00 werd er begonnen bij het schieten op doel waarbij de snelheid gemeten werd. Maar hier zat een addertje onder het gras want net nu meiden gewend zijn om op grote doelen af te ronden en als het kan in de hoek, moest er nu zo hard mogelijk worden geschoten op een pupillen doel en dan midden in het doel.  Na wat oefenen zag je de snelheidsmeter toenemen. Nadat Marco had gezegd dat het tijd was om door te draaien naar de volgende oefening vonden de meiden het een goed idee dat ook de begeleiding hun kwaliteiten lieten zien. Die hadden per slot van rekening deze middag toch niets anders te doen dan kijken, praten koffiedrinken en soms wat aanmoedigen.

Hilariteit alom toen Wietse zijn poging tot over de coniferen zag gaan en de poging van Wouter ook naast het doel belandde. Leon daarentegen wist als enige (op safe?) wel te scoren.

Hierna stond een combinatie van (kleine, lage) hordenlopen, sprinten en nog een looponderdeel op het programma. Ondanks dat de temperatuur aan het oplopen was, wilden de meiden voor elkaar niet onderdoen. Het ging sneller en sneller, tot tijden onder de 3 seconden! Sommige meiden waren constant heel snel terwijl je bij anderen gedurende de sessie steeds meer progressie zag. Kortom de inzet was fenomenaal.

Korte partijvormen, eerst 2 tegen 2 en daarna 3-3, op kleine doeltjes was het volgende onderdeel na een korte drinkpauze te hebben genoten. De meiden konden in alle opzichten zich hierin uitleven. Aanvallen, omschakelen en verdedigen een actie of toch een pass en daarna weer vrijlopen. Onder genot van een kopje koffie keken de leiders elkaar aan en stonden bewonderend naar de meiden en Marco te kijken. Ruim een uur getraind en de meiden nog steeds vol enthousiast.

Op naar de oefening 1 tegen 1 met meerdere doeltjes met lichtjes (de pionnen van het doeltje) . Je mocht alleen scoren door te dribbelen door het doel. Het probleem was echter dat de lichtjes soms versprongen en dat je dus op een ander doeltje moest scoren als je plande te doen toen je je actie inzette, terwijl de verdediger als die de bal afpakte zelf op dat zelfde doeltje kon scoren.  Blijven opletten dus!

Na wederom een drinkpauze werd er nog gesprint door 1 van de doeltjes waar het lichtje brandde. Maar ook hierbij werd er onderwijl dat de sprint tussen meerdere meiden bezig was op een knopje gedrukt waarbij andere lichtjes gingen branden. Zo kon het gebeuren dat je voorop lag maar toch verloor. Ook hier was de boodschap alert blijven in je sprint en tijdig reageren.

Na bijna 2 uur werd de clinic afgesloten met een slalom (zonder bal) tussen stokken. Een combinatie van wendbaarheid en snelheid. Ook hier deden de meiden ons versteld staan door eigenlijk niet te willen stoppen.

Na afloop van de erg leuke en leerzame clinic werd Marco bedankt en konden de meiden na één en ander opgeruimd te hebben gaan douchen.

Hierna gingen we naar Waalwijk om een uurtje te gaan bowlen. De meiden waren eerst ontstemd dat er geen ‘funbumpers’ in de goot lagen als ze moesten gooien maar na enig proberen werd menig spare en strike gegooid. Het was dan ook erg gezellig.

De honger was intussen komen opzetten en dat kwam goed uit. Het vervolg was nl. een afsluitingsbbq met alle gezinsleden bij aardbeienkweker de Ruiter. Zo hebben we het mooie seizoen gezellig kunnen nabespreken terwijl de kinderen zich uitstekend vermaakten. Wat is verstoppertje spelen in het donker is toch een leuke bezigheid, zeker als het gebeurt op een tijd waarbij je normaal gesproken al op bed ligt.

Bij deze willen we de familie de Ruiter nog bedanken voor de organisatie van de bbq en dat we dat bij jullie mochten doen. Ook wil de begeleiding de meiden bedanken voor het leuke seizoen en het presentje waarmee we op die avond werden verrast.

 

 

 

 

 

 

IMG_3203 IMG_3202 IMG_3201 IMG_3200 IMG_3168 IMG_3169 IMG_3170 IMG_3171 IMG_3172 IMG_3173 IMG_3174 IMG_3175 IMG_3176 IMG_3177 IMG_3178 IMG_3179 IMG_3180 IMG_3181 IMG_3183 IMG_3185 IMG_3121 IMG_3122 IMG_3123 IMG_3124 IMG_3125 IMG_3126 IMG_3127 IMG_3128 IMG_3129 IMG_3130 IMG_3131 IMG_3132

 

Terug