[tb_match id=”1720″]

Het vandaag met veel invallers spelende GDC moest na een goed begin uiteindelijk een ruime nederlaag slikken bij Altena. Zowel Altena als GDC speelden een matige wedstrijd. Vooral ongelukkige momenten achterin bij GDC hielpen Altena tenslotte aan de zege.

Ook op deze 5e speelronde was het weer genieten van fraai najaarsweer. Het was vandaag een hele puzzel voor trainer Frans Grondman en zijn technische staf om een elftal op de been te brengen. Deze week had Ralph Lankhaar, met pijn in het GDC hart,  aangegeven lager te gaan voetballen omdat het voetbal in GDC 1 niet meer is te combineren met zijn werk. (Ralph bedankt voor de mooie jaren in GDC 1). Daarnaast was Benjamin Vos behoorlijk ziek geweest en dus ook niet inzetbaar. Stephan Storchart tenslotte was geblesseerd. In de warming up raakte ook Joost van Rooijen geblesseerd zodat in allerijl Remi Buijs bij het 2e moest worden weggeplukt. Bij Erik den Ouden waren gisteren de hechtingen verwijderd zodat hij wel aan de aftrap stond. Joost kon nog wel beginnen. Dit alles had natuurlijk ook de nodige omzettingen tot gevolg, bijvoorbeeld een basisplaats voor Jelle.

Jelle Staf

Tegenstander Altena was vorige seizoen via de nacompetitie gedegradeerd naar de 2e klasse. Vooraf waren de verwachtingen dat de ploeg een rol van betekenis zou gaan spelen om de prijzen. Gezien de positie op de ranglijst, voor de wedstrijd, zijn deze zeker nog niet waargemaakt. Maar de competitie duurt nog lang.

Om exact 15.00uur liet arbiter van Oort de wedstrijd aftrappen. Beide teams beginnen behoedzaam aan de wedstrijd en tasten elkaar af. Altena is de ploeg die het initiatief neemt zonder gevaarlijk te worden. Het eerste kwartier van de wedstrijd gaat dan ook geruisloos voorbij. In de 18e minuut plots opwinding voor het doel van Altena een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie leidt toch tot een misverstand tussen verdediger Daan van der Pluijm en keeper Ferdi Kwetters. Pascal de Vries is er als de kippen bij en kan de bal in het lege doel schieten 0 – 1 voor GDC.

Goal GDC 1 botsing keeper Goal GDC 1 bal in doel Goal GDC 1 juichen Goal GDC 1 vervolg juichen

Een onverwachte opsteker voor de ploeg uit Eethen die gesteund door deze goal ook beter gaat spelen en controle over de wedstrijd krijgt. Maar even zo plotseling als de 0 – 1 valt wordt het ook weer gelijk als Wesley van der Wardt na 28 minuten net buiten de 16 de bal ongelukkig tegen de hand krijgt.

Overtreding Wesley

Tegengoal vrije trap

Tegengoal 1

De vrije trap van Richard de Laat komt bij Ranil van Gastel die net teveel ruimte krijgt wegdraait en onberispelijk binnenschiet. In een verder sportieve wedstrijd laat Altena zich rond de 30e minuut duidelijk van een mindere kant zien. Twee heel vervelende overtredingen binnen de minuut waar eerst Erik den Ouden en later Tom Hesselberth de dupe van worden. Overtredingen die veelal als “professioneel” worden aangeduid maar die helemaal niets met voetbal te maken hebben en ook nergens thuishoren.

Elleboog Vervolg 1e helft

Na de nodige blessure behandelingen kunnen beiden gelukkig weer verder. GDC raakt de controle kwijt over de wedstrijd en heeft ook de nodige kleine overtredingen nodig om het spel van Altena te ontregelen. Na 35 minuten duikt Remon Duijzer vrij op voor Wesley van der Wardt maar hij raakt de bal verkeerd die hierdoor naast gaat. 2 minuten later een vrije trap op 20 meter van het doel van GDC. Diezelfde Remon Duijzer schiet maar van der Wardt kan eenvoudig redding brengen. In de slotfase van de 1e helft zet GDC nog even aan en krijgt ook nog diverse mogelijkheden. Eerst onderschept Maarten van Wijlen een bal maar zijn voorzet wordt door Ferdi Kwetters gepakt.

UIthaal Pascal voor rust   Kansje voor rust Maarten maar goed gekeept

In de 2e minuut van de toegevoegde tijd een mooie aanval door het midden die Lourens Fieten in kansrijke positie brengt maar in plaats van zelf te schieten legt hij de bal af en de kans gaat verloren.

De 2e helft is 8 minuten oud als Altena op voorsprong komt. Een corner kan vrij worden ingekopt, Wesley van der Wardt kan in 1e instantie nog redding brengen maar is in 2e instantie kansloos. Het is Richard de Laat die binnenschuift voor de 2 – 1. Ondanks hard werken voorin van Pascal de Vries kan GDC daar te weinig brengen tegen de fysiek sterke defensie van Altena. Na 61 minuten krijgen we het enige hoogtepunt van de middag te zien als Richard de Laat aan een mooie solo begint hierbij enkele GDC’ers passeert en tenslotte ook Wesley van der Wardt kansloos laat en de 3 – 1 laat aantekenen.

Tegengoal 1 Tegengoal 2e helft

Na 65 minuten een klein kansje voor GDC als Jamie Youell een gaatje vindt maar het is Ferdi Kwetters die redding brengt. In de 66e minuut tracht trainer Frans Grondman het tij te keren met een dubbele wissel als Loek de Jong en Johnny van Mersbergen erin komen voor Erik van Kessel en Maarten van Wijlen. Maarten werkt hard maar is nog niet helemaal gelukkig in zijn acties tot nu toe. Hierbij moeten we ook niet vergeten dat hij ook moet wennen aan het spel op de vleugel in plaats van in de spits. Na 80 minuten moet Joost geblesseerd afhaken en maakt voor het eerst Remi Buijs zijn opwachting in het 1e elftal.

Dubbele wissel Wissel Joost Remi

Na 82 minuten gooit Altena de wedstrijd  definitief in het slot. Of eigenlijk doet GDC het zelf want het is Jelle Bouman die zijn eigen doelman passeert als hij probeert een voorzet te onderscheppen. Overigens aan deze situatie ging wel een overtreding vooraf op Jamie Youell deze werd echter niet gezien. Enkele minuten voor het einde van de officiële tijd moet ook Pascal de Vries er geblesseerd af zodat GDC de wedstrijd met 10 man moet afmaken. Scheidsrechter van Oort kan er kennelijk geen genoeg van krijgen want hij telt maar liefst 9 minuten blessure tijd bij.

Ondanks het feit dat Altena alles behalve een grootse indruk achterliet is de ploeg wel terecht winnaar van dit duel. Het ontbreken van enkele (bepalende) spelers bij GDC en ongelukkige momenten achterin kwam de ploeg, ondanks hard werken, niet te boven. Daarnaast kon men ook voorin te weinig brengen vandaag.

Verzorger Erick in ‘t Veld zal overuren moeten draaien aankomende week om weer zoveel mogelijk jongens fit te krijgen voor de thuiswedstrijd van volgende week tegen Tricht. Deze ploeg is na vandaag de trotse koploper en kent zo als promovendus dus een vliegende start. GDC daarentegen staat na vandaag op de 12e plaats.

Maar zoals inmiddels bekend zal GDC zijn huid duur verkopen. Ook vandaag kon de ploeg weer rekenen op een groot aantal supporters die we ook volgende week weer hopen te verwelkomen.

De fraaie plaatjes die u tussen de tekst aantreft komen van Arne Schouten. Arne bedankt.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Joost van Rooijen (80 Remi Buijs), Jelle Bouman, Tom Hesselberth, Justin Youell.

Midden: Erik den Ouden, Lourens Fieten, Jamie Youell

Voor: Pascal de Vries, Erik van Kessel (66 Loek de Jong), Maarten van Wijlen (66 Johnny van Mersbergen).