Met een straffe zuidenwind in de lengterichting over het veld was de uitwedstrijd tegen Dussense Boys C1 vooraf gemaakt voor een wedstrijd met 2 gezichten. Voor de aftrap waren beide ploegen tevreden met de uitkomst van de toss, Dussense Boys C1 begon met de wind in de rug en GDC C1 speelde eerst tegen de wind in. Bij het team van trainer Maikel Honcoop was Pieter Schreuders vandaag afwezig, zijn vervanger Davey in ‘t Veld (afkomstig uit de D1) kan terugkijken op een geslaagd debuut bij de C-junioren.

Zoals gezegd een wedstrijd gemaakt voor 2 gezichten. In de eerste helft was het voor GDC C1 vooral een kwestie van tegenhouden. Op een enkel moment na kwam het niet van de eigen helft af en met enig kunst- en vliegwerk bleef de schade beperkt tot 1-0 voor Dussense Boys C1.

Direct na rust zorgde invaller Davey met een dreigende actie voor een corner, die vervolgens door Sven in 1 beweging via de keeper binnenviel. Zo stond na 36 minuten de gelijkmaker op het bord en was dat gezien de wind en de resterende tijd een prima uitgangspositie. Dussense Boys C1 stond qua verliespunten vooraf gelijk met koploper DESK C2 en het mogelijke puntverlies zorgde voor enige irritatie bij de gastheren. Bij GDC C1 ontbrak het echter aan de daadkracht om door te drukken en er werd voornamelijk vergeten om te blijven combineren. Veelal eindigde een combinatie na meerdere passes in een te moeilijk afstandschot of waaide een voorzet met de wind direct over de achterlijn. Dussense Boys C1 bleef met de snelle aanval gevaarlijk en pakte uiteindelijk nog de 3 punten. De bal werd niet weggewerkt en kon zodoende op de achterlijn opgepikt, teruggelegd en binnengeschoten worden. Daarmee blijft Dussense Boys meedoen om het kampioenschap en is voor GDC C1 de 4e plaats uiteindelijk het hoogst haalbare. Daarvoor zal in de komende weken wel de winst moeten worden behaald tegen achtereenvolgens laagvliegers Kerkwijk C1, Vlijmense Boys C1, HHC’09 C1 en RKDVC C3.

De trainer stak zijn teleurstelling na de wedstrijd niet onder stoelen of banken: “In de tweede helft hebben we als ploeg te weinig gebracht en gecreĆ«erd om aanspraak te maken op de winst. Als je in de 1e helft eigenlijk in leven wordt gehouden en dan direct na rust al de gelijkmaker maakt, dan moet je direct doorpakken en mag je de wedstrijd eigenlijk niet verliezen. Dat dit dan toch gebeurt, is eigenlijk symbolisch voor dit seizoen waarin uiteindelijk de 4e plaats terecht is. Dat we bij de winterstop nog streden om het kampioenschap is knap, maar na het verlies bij WSC C3 is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. De komende wedstrijden moeten we onze blik weer op het leerproces richten en het seizoen waardig afsluiten met 4 uitstekende overwinningen.”

Zoals gezegd begint dat met de wedstrijd tegen Kerkwijk C1, welke a.s zaterdag in Kerkwijk gespeeld zal worden. Het team heeft daar de kans om de teleurstelling van de afgelopen weken van zich af te spelen en het goede voetbal van voor de winterstop weer op de mat te leggen.