Omdat op 2 november jongstleden de wedstrijd tegen SVG niet door kon gaan vanwege het slechte weer stond afgelopen zaterdag het inhaalduel op het programma. Zoals iedere week vermelden we eerst weer de personele wisselingen. Bas van der Kolk nog steeds met een knieblessure die hem tot na de winterstop aan de kant houdt, Luuk Oostra was ziek, Marco Pijnenburg heeft vier wedstrijden schorsing aan zijn broek gekregen na een rode kaart bij het eerste elftal vorige week en Maarten Bouman moest naar school. Daar tegenover stond de terugkeer van Jeffrey Pruijssers, Kevin Bouman, Bart van den Bogaard en kon er gebruik worden gemaakt van Stefan Storchart en Maarten van Wijlen.

GDC wist vooraf dat het een hele mooie zaterdag kon worden aangezien er bij winst de koppositie gepakt werd en ook de eerste periodetitel lag in het verschiet maar dan moest directe concurrent Wilhelmina´26 punten laten liggen bij Woudrichem. Voor de aftrap werd er nog een minuut stilte in acht genomen voor Toon Branderhorst die vorig weekend overleed.

GDC keek de eerste minuten de kat uit de boom en observeerde in de beginfase het spel van SVG. SVG zakte ver in, liet GDC het spel maken en loerde op een counter. Ondanks het vele balbezit en de drang en druk naar voren lukte het GDC niet echt om gevaarlijk te worden in het eerste deel van de wedstrijd en kon er na een kwartier pas de eerste echt kans genoteerd worden. Loek de Jong bracht een corner goed voor het doel waar Jeffrey Pruijssers de bal net over de deklat kopte. Niet veel later daarna kreeg Maarten van Wijlen een grote kans na slecht uittrappen van de SVG keeper maar mikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De volgende kans leek een voorsprong op te leveren, via een goede opbouw van achteruit kwam de bal op de rechterkant waar Stefan Storchart na goed doorgaan de bal voor het doel kreeg. Erik van Kessel zag zijn inzet geblokt worden maar Bart van de Bogaard kon de afvallende bal alsnog binnen schieten. Tot ieders verbazing besloot de scheidsrechter de goal te annuleren op advies van de SVG grensrechter ondanks dat het volkomen duidelijk was dat van den Bogaard achter zijn man vandaan kwam. Uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht zonder doelpunten van beide kanten.

De tweede helft begon GDC met veel vertrouwen en de overtuiging was er dat de winst gepakt ging worden. Dit vertrouwen werd al snel uitbetaald want het was aanvoerder Loek de Jong die zijn ploeg op voorsprong zette. Een mooi schot met links verdween in de rechterkruising. Een welkome voorsprong voor de bezoekers en ook direct het startsignaal van een rommelige tweede helft op allerlei vlakken. Beide ploegen hebben veel moeite met het slechte veld waardoor er veel fout gaat in de passing. Ook de scheidsrechter drukt een negatieve stempel op de wedstrijd door warrig te fluiten en keuzes te maken die tot irritatie en frustratie leiden. Door een van deze verkeerde keuzes kreeg GDC een mooi cadeau van de scheidsrechter en dat is altijd mooi zo in de Sinterklaas periode, een verdediger van SVG schoot de bal weg door de benen van Erik van Kessel en raakte daarbij een scheenbeschermer waardoor de scheidsrechter van mening was dat dit bestraft moest worden met een strafschop. Loek de Jong ging achter de bal staan en schoot zijn tweede van de middag binnen. De 0-2 voorsprong zou de voldoende lucht moeten geven om de wedstrijd rustig uit te spelen maar niets bleek minder waar. SVG ging wat opportunistischer spelen en werd vooral gevaarlijker met dode spelmomenten. Tien minuten voor tijd kreeg GDC alsnog een tegendoelpunt te verwerken, door simpel balverlies op het middenveld kon een SVG aanvaller weggestuurd worden die op zijn beurt de spits vond die de bal kon binnen werken. Omdat de thuisploeg haast had om de 2-2 te maken wilden ze snel de bal uit het doel pakken maar omdat keeper Yuri Ran de bal bij zich hield werd dit voorkomen. Het leverde Ran wel een gele kaart op die een paar minuten later fataal werd. Een van de vele lange ballen naar voren werd door Ran onderschept en met zijn lichaam naar de zijlijn verwerkt waar hij met een niet al te handige actie de bal over de lijn wilde werken. Hierbij werd een SVG speler geraakt en de scheidsrechter twijfelde niet en toonde de gele kaart, de tweede voor Ran en dus rood. Invaller Kevin Bouman moest noodgedwongen plaats nemen in het doel. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste GDC het duel alsnog, Remi Buijs stoomde op en kon met een mooi passje Erik van Kessel bereiken die de bal over de uitkomende doelman in het doel legde. SVG zette hierna nog een keer aan maar kwam niet verder dan een inzet die ruim naast het doel verdween. Na het laatste fluitsignaal kwam ook meteen de boodschap binnen dat Wilhelmina’26 had verloren en dus werd de eerste periodetitel met gejuich ontvangen. GDC doet door deze overwinning zeer goede zaken en kan met veel vertrouwen gaan toewerken naar de wedstrijd uit tegen Wilhelmina’26 van komende zaterdag.