GDC F3 mocht uitkomen tegen de F9 van de Bosche club ‘Wilhelmina’ en wel op hun sportpark De Saren. Wilhelmina staat hoog op de lijst dus wordt het alle hens aan dek en zwoegen. Dat onze dames er zin in hadden bleek al snel.

Bij de F3 mochten we Amber van Aartsen en Mirte Bouman en Britt Heeskens verwelkomen in het “Golden Girls” team. De ploeg bestaat nu volledig uit jonge enthousiaste dames, die allemaal voor GOUD willen gaan.
Zaterdag 2 november om 10:15 was daar het fluitsignaal, de dames stormden naar voren en de druk werd verder opgevoerd. Eline wist met een knappe solo-actie het doel te bereiken en er volgde een fraai schot op doel. Helaas werd de paal geraakt en bleef het 0-0. De bal werd snel heroverd en ditmaal was het Britt die er als een speer vandoor ging en met een schitterend schot het eerste doelpunt (0-1) maakte (10:19u).
Bravo Britt, vorige week geblesseerd en ondanks haar verkoudheid toch gewoon scoren!! De dames kregen vleugels en wisten de bal keer op keer te heroveren. Vooral de achterhoede met Amber van Aartsen, Mirthe Bouman en Nikita van den Herik, zat zeer stevig in elkaar. De Bosche bollen kwamen niet of nauwelijks in hun spel en voorin werd de druk verder opgevoerd onder aanvoering van Imke, Veerle, Kyra en Eline.
Veerle wist knap de bal door te geven aan Eline en die kon vervolgens drie tegenstanders passeren om de bal, na 21 minuten speeltijd, keurig naast de keeper te schuiven (0-2).
Wilhelmina nam de aftrap en weer werd de bal heroverd. Dit keer was Kyra razendsnel met de bal richting doel. De Bosche keeper kreeg wat last van hyperventilatie want ook dit keer schoot Kyra keurig tussen de palen (0-3).
Nu was het opletten geblazen, de dames waren naar (te) grote hoogte gestegen. Aanmoedigen had weinig effect want ze hadden zich al tot winnaar uitgeroepen.
Wilhelmina kon beginnen aan de tegenaanval en die volgde vrij snel. Twee minuten na het doelpunt van Kyra wist één van de tegenstanders te ontsnappen aan het middenveld en recht op onze keeper (Angenita) af te stormen. Een prachtig schot en het was raak (1-3). Angenita had al wat ballen kunnen tegenhouden maar deze keer was het Wilhelmina toch gelukt.
Wilhelmina was herrezen en kwam nu vol terug met alweer een snelle counter vanuit het midden die werd afgerond met een fraai schot op doel (2-3). Dit was slechts twee minuten nadat Wilhelmina voor het eerst had gescoord.
Dit was ook het moment waarop onze GDC dames terug kwamen op moeder aarde om te kunnen herstellen van de rake klappen. Amber blokkeerde de tegenstander en speelde naar het midden. Imke kreeg balbezit en schakelde de turbo in en stormde vervolgens door de verdediging. Met een snoeihard schot wist Imke het vierde doelpunt te maken (2-4).
Nu waren de krachten op het veld gelijk verdeeld en kwamen er kansen voor zowel Wilhelmina als GDC. In de laatste minuten wist Wilhelmina toch nog te scoren waardoor onze kans op de overwinning kleiner werd.
Alle krachten werden verzameld voor het laatste slot-offensief. Dit keer was het Eline die het laatste zetje mocht geven en de bal keurig in het doel schoot (3-5).
Hiermee heeft dit jonge team zich laten zien als een krachtige ploeg met als beloning een prachtig resultaat.
Dit belooft nog een leuk einde te worden van de competitie!