De voorbereiding is weer ten einde en na drie beker wedstrijden stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen promovendus Woudrichem. GDC was gretig en de bedoelingen van de thuisploeg werden al snel duidelijk. Vanaf minuut één werd Woudrichem onder druk gezet en dit resulteerde steeds weer tot snel balbezit voor GDC. Stefan van Veen was daardoor al binnen 5 minuten dicht bij de openingstreffer maar zijn rush strandde op het laatste moment. Even later was het wel raak en kwam GDC verdiend op voorsprong door Jelle Bouman die een vrije trap van Loek de Jong met de kop in het doel plaatste. GDC bleef ook na de 1-0 de druk opvoeren en drong Woudrichem verder naar achteren. De bezoekers kwamen hier maar nauwelijks onderuit en hier kon Loek de Jong optimaal van profiteren door de bal met een mooi geplaatst schot in het doel te werken. Met deze voorsprong leek de ploeg van trainer Cor Pruijssers op rozen te zitten maar toch gaf GDC de regie enigzins uit handen. Op het moment dat aanvoerder Luuk Oostra verzuimde de 3-0 te maken was het Woudrichem dat uit de counter de aansluitingstreffer aantekende. Hierna volgde nog een rommelige eindfase van de eerste helft en dus kwam de rust op een goed moment om alles weer even op de rit te zetten.

De tweede helft werd weer prima gestart met veel druk naar voren en een fel en gretig GDC was op zoek naar de 3-1 om de wedstrijd op slot te gooien. Al snel was het Stefan van Veen die hier voor zorgde waardoor de GDC de wedstrijd definitief naar zich toe kon trekken. Woudrichem werd redelijk kapot gespeeld en ook op conditioneel vlak was de thuisploeg de bovenliggende partij. Er ontstond veel ruimte waardoor er vrij gemakkelijk werd uitgelopen naar de 4-1 door een chip balletje van Chris Visser en daarna werd de eindstand bepaald door keeper Bas van der Kolk die een penalty benutte. GDC kon de wedstrijd door de ruime voorsprong rustig uitspelen en ook de wisselspelers vielen goed in konden hun steentje bijdragen aan de verdiende overwinning.

Al met al een positief begin van de competitie waardoor er met vertrouwen toegewerkt kan worden naar de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys volgende week!