Wedstrijd 8 in deze 3e klasse levert als tegenstander Bavel 2 op.
Kijkend naar de uitslagen en standen is dit een ploeg die waarschijnlijk bovenin mee gaat doen.
Vorige week wisten ze met maar liefst 7-0 te winnen van Olympia 2 en dat is een ploeg die we ongeveer gelijkwaardig aan ons zelf achten, dus een pittige kluif voor ons Derde. De warming-up leerde ons tevens dat het een vriendenploeg is met gasten van half 20. Echt zo’n typisch zaterdagelftal van een zondagclub: jonge gasten die wel een goed nivo hebben, maar lekker op zaterdag willen ballen en dan zondags na het stappen lekker kunnen blijven liggen. Ook wonnen zij  tegen ploegen waar wij het niet tegen konden bolwerken (TSC).
Het derde startte vandaag in de volgende opstelling :
Marvin in de goal en achterin Niels, Richard, Harold en Patrick.
Middenveld : Robbin, Maarten en Joren en voorin : Robin, Joost Anne en Jim.
Op de bank hadden we dan nog Menno, Stefan en Chris Brienen die bij ons weer wat minuutjes op mag komen doen. Tino moest werken en Johan en Toine waren niet 100% fit en zorgden voor aanvulling bij het 4e. Ralph en Jeroen waren geblesseerd en ook William was er vandaag niet bij.
Van meet af aan werd duidelijk dat Bavel een felle ploeg is met veel loopvermogen (goed te zien dat ze twee keer per week trainen). Combineren goed en bij balbezit voor ons werd er erg fel op de bal verdedigd. Hierdoor ontstond een duel dat zich hoofdzakelijk op het middenveld en tegen onze achterhoede gespeeld werd, maar de verdediging stond goed, dus er kwamen weinig kansen uit voort. Onze voorhoede had het lastig, ze moesten veel loopwerk verrichten en kregen maar weinig ballen in de voet en veel hoog. Iets waar ze het nu net alledrie niet van moeten hebben…. Bavel besloot ook al snel om een verdediger continue door te schuiven en zo een groter overwicht op het middenveld te creeëren.
De eerste grote kans was echter voor GDC: Maarten ging goed door en in een stevig duel wist hij met een sliding (handelsmerk) de bal bij Jim te krijgen, die hield goed het overzicht en zette Robin vrij voor de keeper. Helaas stuitte de bal wat op en daardoor had hij iets langer nodig om hem te controleren en kon de keeper alsnog blokken. Bavel vond dat de scheidsrechter had moeten fluiten tegen Maarten en reageerden nogal fel , wat een verdediger op een gele kaart kwam te staan. Een paar minuten later een forse charge op Robbin en ook deze speler kreeg een kaart. Verder wat reacties over en weer en soms moeten we nog even leren om ons koppie er bij te houden en ons niet door dit soort situaties uit het spel te laten halen. Harold raakt geblesseerd aan de hamstring en wordt vervangen door Stefan. Bavel begon weer te tikken en speelde keer op keer goed een verdediger vrij. Joost Anne probeerde een bal te halen, maar was net te laat en hij raakt de verdediger. Resultaat een laatste waarschuwing, maar geen kaart.
Uiteindelijk fluit de scheids bij een 0-0 stand voor de rust.
Menno komt dan Robin vervangen en zo starten we de 2e helft. Bavel komt goed uit de kleedkamer en pakt weer het initiatief. Bij ons veel verkeerde ballen en dit resulteert in een kans voor Bavel die door Marvin gekeerd wordt en vlak daarna een afstandsschot dat via de binnenkant van de paal terug komt. Menno wordt op rechts weggestuurd en geeft een heerlijke voorzet op Joren, die de bal hard inschiet, maar via de keeper en de paal gaat ook deze bal er niet in. We spelen op dat moment best goed en zoals dan wel eens wil gebeuren is de scherpte even weg bij de achterhoede. De linksbuiten van Bavel draait goed weg van zijn tegenstander, komt naar binnen en schiet de bal genadeloos in de lange hoek : 0-1.  Net als in de laatste twee wedstrijden ook nu weer een achterstand voor het derde. Nog een minuut of 20 te gaan, en dus weer in de achtervolging ! We proberen wat meer druk te zetten, maar verder dan wat kleine kansjes en een schot met links van Joost Anne wat ternauwernood uit de hoek getikt wordt door de keeper van Bavel komen we niet. Bavel krijgt eigenlijk ook niet echt kansen, dus het gaat gelijk op. Chris Brienen gaat dan warmlopen en Joost Anne geeft als optie om hem te wisselen om zo voorin wat nieuws te proberen. Chris komt op de half en Joren wordt de spits in gedirigeerd.
We krijgen nog een aparte (niet)ingestudeerde vrije trap van Bavel te zien en zelf verprutsen we er ook nog een. Wel wordt de druk vanuit ons iets groter.
We krijgen langzaamaan wat meer grip en dit resulteert in een aantal corners en vrije trappen die voorgeslingerd kunnen worden. Jim krijgt een dot van een kans om de bal binnen te knikken , maar aangezien hij niet de beste kopper is bij ons (iets met haar en in de war…) gaat deze bal over. Bavel begint zich wat meer te roeren tegenover de jonge scheidsrechter en deze laat zich hierdoor wat van de wijs brengen en begint wat warrig te fluiten. Jammer want eigenlijk deed hij het de eerste 75 minuten heel goed. Wachtte netjes voordeel af en zat er kort op om alles goed te zien.Vijf minuten voor tijd gebeurt dan toch nog wat we hoopten, maar eigenlijk niet echt meer van overtuigd waren. Een uittrap wordt doorgekopt en zo wordt Jim gelanceerd. In een 1 tegen 1 duel is hij iets sneller en sterker dan zijn tegenstander, komt dus alleen voor de keeper en schuift het balletje uiterst beheerst binnen: 1-1 !
Met een laatste krachtsinspanning perst Bavel er nog een offensiefje uit, maar dit levert ook geen kansen meer op. Een terecht punt waar we vooraf voor getekend hadden. Bavel was de ploeg met overwicht, maar wij kregen de grootste kansen. Volgende week BVV 2 uit Den Bosch. Ook weer een jonge ploeg, die twee keer per week traint. Ook hier gaan we weer proberen om een resultaat te halen, zodat we de aansluiting met de middenmoot blijven houden. Soms iets rustiger blijven, iets meer tikken en iets steviger de duels in. Dan is ineens alles mogelijk !
Rest ons nog te zeggen :
* Maarten heeft de aanvoerdersband terug ontvangen. Deze moest echter wel bij Joost Anne thuis uit de wissellijst boven zijn bed gehaald worden……
*Soms zouden we willen dat Joren net zo snel in het veld handelt als daarbuiten. Voske had zijn tas nog geen drie seconden ingeleverd of hij had hem al van het putje getrokken…..
*Chris is speler nummer 24 die dit seizoen in het derde speelt. Het is niet bekend of hij nu OOK al wil blijven.
*Graag willen we nogmaals de oproep doen voor een extra sponsor…… Er moet echt meer gel komen…. Naast Harold weten ook Jim, Robin en Toine nogal raad met dat spul……
*Binnenkort moet er waarschijnlijk weer gelapt worden voor een nieuwe speaker…. Ook Robbin heeft ontdekt dat het lekker stofzuigt met zo’n ding en zodoende wordt hij met huishoudelijke taken versleten……
Terug