De voorbije weken was er het nodige positieve nieuws binnen GDC te melden. Allereerst werden tijdens de Oktoberfeesten de hoofdsponsor contracten met Elgo en ’t Centrum getekend. Uiteraard ook alle andere sponsors binnen GDC bedankt voor jullie financiële bijdrage. Tevens werden de nieuwe thuis en uit tenues gepresenteerd. Hiervoor is GDC een meerjarig contract aangegaan met Macron. Het betreft hierbij een volledige kledinglijn voor de selectie. De nieuwe tenues werden afgelopen week in gebruik genomen tijdens de bekerwedstrijd tegen Achilles Veen. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd de selectie nog een uitgebreide lunch aangeboden door Het Hart van Genderen, waarvoor dank.

Daarnaast was het gisteren de grote dag voor Erik den Ouden die in de huwelijksboot stapte met zijn Nienke. Ook de selectie was op de feestavond aanwezig en genoot er zichtbaar van. Het feest werd mede opgeluisterd door de ons zeer bekende deejays van Corné Music.

Dan gaan we naar de wedstrijd van vandaag tegen GJS waarvan we vanuit het verleden weten dat het voor GDC altijd kwaad kersen eten is in Dalem. Marco de Jong kon vandaag, om uiteen lopende redenen, geen beroep doen op Wesly van de Wardt, Stefan Storchart, Jamie Youell en Erik den Ouden. Hiertegenover stond, na een blessure, weer de terugkeer van Maarten van Wijlen.

GJS heeft, op een tweetal routiniers na, gemiddeld genomen een jonge ploeg waarin 5 a 6 spelers zitten met BVO ervaring maar daar uiteindelijk net buiten de boot zijn gevallen en, veelal, weer zijn teruggekeerd op het oude nest. Op voorhand dus een mooie mix van ervaring en voetballend vermogen. Over het weer mogen we zeker niet klagen vandaag want de wedstrijd wordt afgewerkt onder voorjaarsachtige omstandigheden.

Binnen 3 minuten al een aardige mogelijkheid voor GDC als keeper Raymon den Haan wel heel veel tijd neemt om een bal weg te schieten en deze uiteindelijk tegen de doorgelopen Joost van Rooijen aanschiet. De bal gaat richting het doel maar dreigt naast te gaan. Van Rooijen is goed doorgelopen maar kan uiteindelijk, nagenoeg vanaf de achterlijn, de bal net niet binnen krullen.

De periode daarna is het weinig verheffend wat beide ploegen laten zien. Wel is de thuisploeg iets feller in de duels dan GDC. Maar veel weggeven doen de gasten niet. Na 19 minuten wil Johnny van Mersbergen, in het strafschopgebied, met een handigheidje tussen 2 man van GJS in het klusje klaren maar verliest daarbij de bal die direct door Joost Haggenburg tot bij de 2e paal wordt verlengd waar het good old Ruud Bos is die de bal binnenwerkt en het staat 1 – 0 voor GJS.

Na een halfuur lost Bart van den Bogaard de geblesseerde Loek de Jong af. Hiermee komt Joost van Rooijen weer terug in het centrum van de verdediging. Het aantal kansen voor beide doelen blijft bijzonder spaarzaam maar wel wordt het na 34 minuten 2 – 0 voor GJS door een gemakkelijk gegeven penalty. Er zou hands van

Xander van den Assem aan vooraf zijn gegaan. Quincy Bartens weet wel raad met het cadeautje en hij laat keeper Henri van Herwijnen kansloos en het staat 2 – 0 waarmee de opgave nog lastiger wordt voor GDC om met een positief resultaat terug naar Eethen te keren.

Toch lijkt het in de slotfase van de 1e helft nog tot de aansluitingstreffer te komen. Eerst gaat Menno Schouten over het opgeheven been van keeper Raymon den Haan heen. Echter zo gemakkelijk als GJS eerst een strafschop krijgt zo moeilijk blijkt het nu te zijn want de penalty komt er niet. Tot overmaat van ramp ziet Pascal de Vries zijn schot in de extra tijd van de 1e helft op de kruising uiteen spatten zodat het toch 2 – 0 blijft halverwege de wedstrijd en dat is toch heel iets anders dan 2 – 1.

Na rust wordt het spel er van beide kanten niet beter op. Wel valt ook nu op dat het GDC aan de echte spirit lijkt te ontbreken (of wellicht nog het feestje van gisteravond in de benen). En aangezien ook GJS alles behalve imponerend voetbal speelt is het aantal hoogtepunten na rust dan ook bijzonder schaars. Vanuit GDC perspectief een zorgwekkende ontwikkeling dat de ploeg ook dan geen kans ziet om tot (uitgespeelde) kansen te komen.

Op driekwart van de wedstrijd eindelijk een vlot lopende aanval van GDC. Menno Schouten bereikt met een voorzet het hoofd van Pascal de Vries maar zijn kopbal gaat over. Diezelfde de Vries ziet na ruim 80 minuten een vrije trap maar net naast gaan. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd is voor GJS als invaller Julien Dorrepaal met een voorzet Ruud Bos aan het werk zet maar zijn kopbal gaat naast.

Hiermee sluiten we een teleurstellende wedstrijd af met een onnodige nederlaag van 2 – 0 en de wetenschap dat het anders zal moeten wil GDC niet verder in de problemen komen. Volgende week krijgt GDC bezoek van het ambitieuze Nivo Sparta wat vooraf, door velen, getipt werd als de titelkandidaat maar wat na 8 wedstrijden op plaats 12 staat met 6 punten. GDC staat 8e met 5 punten meer dan de ploeg uit Zaltbommel.