DSC_0172a

DSC_0174a

DSC_0182a

DSC_0190a

GRC 14 kwam zaterdag als winnaar tevoorschijn in de streekderby tegen GDC. GDC kreeg de kansen en was in de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar GRC 14 bleek dodelijk effectief, dat was het verhaal. Het werd 4-1 in Giessen.

Een tegenvaller voor GDC, waar het sprookje met vier overwinningen op rij werd doorbroken, en een meevaller voor GRC 14, dat de Eethenaren op de ranglijst bovendien van zich afhield en klom naar de tweede plaats in de tweede klasse op twee punten van koploper Geinoord. Trainer Marcel van Helmond was er dik tevreden mee. “GDC had meer balbezit, maar achterin stond het goed bij ons en we waren dodelijk effectief.

Op de instelling en de mentaliteit was dan ook niks aan te merken”, aldus de trainer van GRC 14. Voor de rust kwam GRC 14 op een comfortabele voorsprong door twee treffers van Michael v/d Oever. Bij de eerste goal op een dieptepass van Ayhan Uslu liep de aanvaller heel de Eethense verdediging er uit en de tweede kwam voort uit een afgeslagen hoekschop. Van den Oever pikte de bal op en schoot via de binnenkant paal de 2-0 binnen.

Na de rust, waar de weer teruggekeerde Lourens Fieten er in kwam, kwam GDC nog terug tot 2-1 uit een vrije trap die eerst in de muur belandde. De rebound schoot Jami Youell onberispelijk in. De gasten uit Eethen drongen aan, maar waar de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg GRC’14 aan de andere kant toe met de 3-1. Het hakballetje van spits Uslu, die zelf deze middag niet scoorde, maar wel de belangrijke aangever bleef, bereikte Henri Versteeg, die raak schoot. Tenslotte gaf de jarige Sven den Haan zichzelf nog een verjaardagscadeautje en bepaalde de eindstand op 4-1.