Samenvatting: Na het goede optreden van vorige week tegen koploper Lienden moest GDC vandaag zien in de uitwedstrijd tegen SV Meerkerk om deze lijn door te trekken. In een niet al te hoogstaande wedstrijd deelden SV Meerkerk en GDC tenslotte de punten. Voor rust had GDC, met de wind mee, het betere van het spel en kwam na een halfuur door een rake kopbal van Benjamin Vos op een 0 – 1 voorsprong. Na rust was SV Meerkerk de bovenliggende partij maar echte kansen kon de tegenvallende ploeg van Bert Buizert niet creëren. En zo leek GDC zijn eerste uitzege van dit seizoen binnen te halen. Toch kwamen de gastheren in de laatste minuut op gelijke hoogte door een kopbal van invaller Patrick Vuurens die hiermee de eindstand op 1 – 1 bepaalde. Een goal die overigens nooit goedgekeurd had mogen worden omdat er een overduidelijke overtreding op Benjamin Vos aan vooraf ging. Uiteindelijk ook een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten. GDC omdat het in de degradatie zorgen blijft en SV Meerkerk omdat de 3e periode uit zicht raakt door dit resultaat.

Na het goede optreden van GDC vorige week tegen koploper Lienden, toen GDC een keurig gelijkspel haalde, en zelfs met iets meer geluk de overwinning nog binnen had kunnen halen moest de ploeg het vandaag in Meerkerk opnemen tegen de plaatselijke SV Meerkerk. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen leverde een 2 – 4 zege op voor de gastheren uit Meerkerk. SV Meerkerk wat stiekem nog hoopt meedoen voor de 3e periode liep vorige week tegen een zeperd op toen de ploeg met 1 – 0 onderuit ging tegen SV Capelle. Om wat van de druk weg te halen zou het GDC goed uitkomen als de ploeg de eerste 3-punter van het seizoen in een uitwedstrijd zou kunnen noteren. Kortom voldoende ingrediënten om er een mooie pot voetbal van te maken vandaag.

Trainer Frans Grondman sprak voor de wedstrijd de hoop uit dat de ploeg de goede lijn van vorige week zou kunnen doortrekken en wellicht voor een stunt zou kunnen zorgen en met 3-punten huiswaarts zou kunnen keren.

oplopen uitgesneden

Om even over half drie trapte GDC af voor de wedstrijd. Gesteund door de harde wind, die in de lengte richting over het veld stond, nam GDC het initiatief en speelde direct richting het doel van keeper Klaas-Jan van Zessen. Toch was de eerste kans voor SV Meerkerk als na 7 minuten plotsklaps Youri van Blanken vrij voor Wesley van der Wardt opduikt die knap zijn doel verkleind en redding brengt. Na een klein kwartier het eerste wapenfeit van GDC als Lourens Fieten over kopt na een voorzet van Pascal de Vries.

Na 22 minuten een cruciaal moment in de wedstrijd als Stijn Schuller de doorgebroken Justin Youell neerlegt. Scheidsrechter van Toorenaar is mild voor de verdediger van SV Meerkerk door hem slechts geel te geven waar SV Meerkerk niet over mag klagen.

DSC_2692 geveld

Een paar minuten later zien we een vliegend schot van Koen Vermeer maar net naast het doel van GDC verdwijnen. Beide ploegen hebben moeite met de balaanname wat veelvuldig balverlies tot gevolg heeft ook worden met grote regelmaat vrije ballen bij de tegenstander ingeleverd wat een rommelig wedstrijd beeld oplevert. Na een half uur krijgt GDC een vrije trap aan de zijkant van de 16 te nemen. Het is Jamie Youell die de bal goed voor het doel brengt waar het Benjamin Vos is die uitstekend inkopt en GDC op een 0 – 1 voorsprong zet: https://www.facebook.com/photo.php?v=381220995353621&l=596234929001371967

DSC_2704 Pascal en Frans

Een paar minuten later opnieuw een goede mogelijkheid voor de ploeg uit Eethen als Justin Youell, bij de eerste paal, goed voor zijn man komt maar de bal net naast de verkeerde kant van de paal schiet. Het venijn zit duidelijk in de start van de 1e helft en GDC probeert de voorsprong nog uit te bouwen. Eerst zien we in de 43e minuut een vrije trap, op 35 meter van het doel, van Pascal de Vries de bovenkant van de lat schampen: http://youtu.be/nimXoyv4MOQ

En in de extra tijd nog een prachtige inzet van Lourens Fieten die uit een moeilijke hoek het doel van SV Meerkerk onder vuur neemt. Keeper Klas-Jan van Zessen kan ternauwernood redding brengen op de inzet waardoor beide ploegen met een 0 – 1 ruststand aan de thee gaan beginnen.

Na rust is het SV Meerkerk wat de wind mee heeft en is het ook de ploeg die het meeste het initiatief heeft maar daar uiteindelijk bijzonder weinig mee doet simpelweg omdat de ploeg vandaag een mindere dag beleefd.

Daarnaast steekt de verdediging van GDC in goeden doen en geeft weinig tot niets weg. De beste kansen zijn dan ook voor GDC in de 2e helft als de ploeg er een aantal keren goed uit kan komen in de counter.

Zo passeert Pascal de Vries in de 62e minuut gemakkelijk twee verdedigers. De voorzet op Lourens Fieten is goed maar de inzet te slap om de SV Meerkerk keeper te verrassen.

SV Meerkerk blijft intussen volharden in het spelen van de lange bal door het centrum die veelal goed verdedigt kan worden door  Jelle Bouman of Benjamin Vos. Ook de beide backs Joost van Rooijen en Erik den Ouden spelen een degelijke partij waardoor Wesley van der Wardt nauwelijks in actie hoeft te komen.

DSC_2718 wissel stefannen

In de 81e minuut breekt GDC weer een keer goed uit met Pascal de Vries. Dit keer een hoge voorzet op de vrijstaande Justin Youell die echter van dichtbij naast kopt.

De thuisploeg gaat steeds opportunistischer spelen en het wordt pompen of verzuipen voor SV Meerkerk om nog tot de gelijkmaker te komen.

Maar in laatste minuut komt die er dan toch. Wel heeft SV Meerkerk hier de medewerking van scheidsrechter Toorenaar voor nodig. Een vrije trap wordt in de 16 ingebracht. Er volgt een overduidelijke overtreding op Benjamin Vos die hierdoor niet maar aan de bal kan komen waarna het voor invaller Patrick Vuurens een koud kunstje is om de bal binnen te koppen voor de 1 – 1. Enkele minuten later fluit Toorenaar voor het einde van de wedstrijd en is het voor GDC een gelijkspel met een zure bijsmaak geworden.

Maar goed het positieve is dat de ploeg zijn 3e punt van dit seizoen in een uitwedstijd te pakken heeft en de huid vandaag weer duur heeft verkocht. Er is met veel passie en inzet gestreden en dat is weleens anders geweest in uitwedstrijden dit seizoen. Mede daarom is het jammer dat de beloning, in de vorm van een overwinning, er niet kwam.

Volgende week de inhaalwedstrijd tegen titelkandidaat Roda Boys. Een wedstrijd met een pikant detail immers Wesley van der Wardt maakt deze zomer de overstap naar Roda Boys. Hij, maar zeker ook de rest van de ploeg, zal er op gebrand zijn om een goed resultaat voor GDC binnen te halen.

Dit is voorlopig even het laatste verslag. Het eerst volgende verslag komt weer op 19 april bij de wedstrijd SC Everstein – GDC.