Vandaag speelde GDC de uitwedstrijd tegen SVW. Het beeld was in grote lijnen gelijk aan de wedstrijd van vorige week tegen Meerkerk. Voor rust een gelijk opgaande wedstrijd met de betere kansen voor GDC. De ruststand was 1 – 1. Maar toen kort na rust SVW opnieuw op voorsprong was het over en uit met GDC. Een dramatisch slechte 2e helft leverde een 3 – 1 nederlaag op.

Door blessures en andere zaken kon trainer Frans Grondman vandaag geen beroep doen op Tom Hesselberth, Maarten van Wijlen en Jelle Bouman. Dit had uiteraard de nodige omzetting toe gevolg.

Wel was vandaag, na een blessure, Gert-Jan Bax weer van de partij als assistent scheidsrechter. De afgelopen weken was hij vervangen door Cor Hobo die dat uitstekend deed. (Cor bedankt!!). Ook de vaste supportersschare was weer meegereisd naar Gorinchem waar SVW de tegenstander was vandaag. Scheidsrechter Bijl liet om even over half drie aftrappen voor de wedstrijd. Een wedstrijd die voor GDC goed begon. De ploeg was veelal te vinden op de helft van SVW en na 5 minuten dient zich de eerste mogelijkheid aan voor Pascal de Vries, maar helaas hij schiet naast en zag ook jammer genoeg de volledig vrij staande Stefan van Veen over het hoofd die er aanmerkelijk beter voor stond. GDC blijft het initiatief houden. Wat wel opvalt is de slordigheid waarmee de ploeg speelt. Een aantal keren wordt er zomaar een vrije bal ingeleverd bij de tegenstander en ook bij balaannames ontbreekt het regelmatig aan de controle. Het blijft allemaal (nog) zonder gevolgen. Na een minuut of 16 haalt linksback Yustin Youell de achterlijn de voorzet is op maat maar de kopbal van Pascal de Vries komt in handen van de keeper. Na ruim 20 minuten noteren we het eerste gevaar van SVW zijde als een vrije trap van de zijkant net voorlangs gaat 3 minuten later een snelle aanval van GDC die over 3 schijven bij Stefan Storchart komt, maar de inzet is te slap zodat ook deze kans verloren gaat. Dan na 27 minuten komt SVW uit het niets op 1 – 0. Balverlies van Jamie Youell luid een aanval in van SVW. Het spel wordt snel verplaats naar de linkerkant waar met een 2-tal korte combinaties de verdediging van GDC te kijk wordt gezet. Mergim Shala komt vrij voor Wesley van der Wardt en geeft deze geen kans en de achterstand is daar. GDC raakt hiervan niet echt van de wijs en blijft goed naar voren voetballen. In de 40e minuut levert dit een indraaiende vrije trap op die door Jamie Youell goed voor het doel gebracht wordt en het is Stefan van Veen die de bal uitstekend binnen kopt voor de dik verdiende gelijkmaker 1 – 1. Een kleine 2 minuten later herhaalt zich deze situatie maar nu is het Pascal de Vries die inkopt maar helaas de keeper krijgt er nog net zijn hand tegen zodat we met 1 – 1 ook gaan rusten en GDC zich eigenlijk tekort doet met deze stand want gezien het aantal kansen had de ploeg een voorsprong kunnen en moeten nemen. De 2e helft wordt een heel ander verhaal. In de 53e minuut een corner voor SVW de bal wordt goed voorgebracht en 2 man gaan volledig vrij de lucht in en het is Wouter Jetses die onberispelijk binnenkopt voor de 2 – 1 voorsprong voor SVW. Vanaf dat moment wordt het spel van GDC met de minuut minder en zien we een ploeg doe meer tegen zichtzelf speelt dan tegen de tegenstander. Een ploeg ook zonder enig zelfvertrouwen. Passing wordt onnauwkeuriger en dan voornamelijk de eindpass. Keeper Aljan Dekker van SVW die voor rust nog de nodige keren aan de bak moest had zo een gemakkelijke 2e helft. SVW wat eigenlijk de hele wedstrijd ook weinig creëerde was wel veel effectiever dan GDC. Want in de 70e minuut beslist de ploeg de wedstrijd een gelukkig schot van El Amgar verdwijnt via de handen van Wesley van der Wardt in het doel en 3 – 1. Trainer Frans Grondman probeert dan met 3-wissels het tij nog te keren maar ook de invallers kunnen het verschil niet maken. Wel tekenen we hierbij aan dat het ook zeker niet gemakkelijk is om in te vallen in een ploeg die niet draait. GDC krijgt welgeteld één mogelijkheid na rust en weer uit een standaard situatie. Maar illustratief voor de 2e helft krijgt Pascal de Vries zijn hoofd niet tegen de vrije trap van Jamie Youell. Na iets meer dan 90 minuten blaast Bijl af voor de wedstrijd.

De 3e nederlaag op rij en de resultaten op de andere velden zorgen ervoor dat GDC nu een gedeelde laatste plaats bezet samen met Everstein. Toch weten we dat GDC wel degelijk over de nodige kwaliteit beschikt die de ploeg omhoog kan brengen. De wedstrijden tegen Tricht, GJS en Roda Boys zijn daar het bewijs van. Een overwinning volgende week in de thuiswedstrijd tegen SV Capelle zou een goede stap vooruit zijn. Toch zal het geen gemakkelijke opgave worden want Capelle, wat tot nu toe een moeizaam seizoen doormaakt, zal ook gebrand zijn op een goed resultaat.