Een regenachtige zaterdag op Sportpark de Zwaaier was het decor voor de uitwedstrijd bij het altijd lastige Kozakken Boys.
Twee ploegen die elkaar al jaren tegenkomen in de 2e klasse en elkaar dus goed kennen. GDC dat met veel vertrouwen aan de wedstrijd kon beginnen
vanwege de prima openingswedstrijd van vorige week had in de openingsfase nog niet de juiste vorm te pakken.

Het spel golfde over en weer, GDC was slordig in de passing en er ontbrak hier en daar aan een stukje scherpte en beleving.
Kozakken Boys kon daardoor het initiatief nemen maar tot grote kansen leidde dit niet. Uiteindelijk waren de eerste gevaarlijke momenten toch
voor GDC, Kevin Bouman zag een prima kopbal gered worden door de Kozakken goalie en even later was het opnieuw Kevin Bouman die zijn geplaatste schuiver langzaam voorbij het doel zag rollen. De eerste beste kans voor de thuisploeg was wel meteen raak, na niet al te best ingrijpen aan de linkerkant kon de buitenspeler van Kozakken Boys met een knappe voorzet zijn collega aanvaller bedienen die op zijn beurt Remi Buijs net even te vlug af was en de bal achter keeper Bas van der Kolk kon werken. Een uiterste poging van Marco Pijnenburg om de bal nog van de lijn te halen mislukte helaas waardoor GDC ineens tegen een achterstand aankeek. Maar tot ieders tevredenheid werd de stand vlak voor rust alsnog gelijk getrokken, GDC voetbalde prima onder een druk zettend Kozakken Boys uit en uit de aanval die daardoor werd opgezet was het Chris Visser die uit de voorzet van Kevin Bouman de gelijkmaker kon binnen koppen.

Na de rust kwam Bart van den Boogaard in het elftal voor Luuk Oostra voor wat meer diepgang en snelheid op de linkerflank. Het werd uiteindelijk een tweede helft waar GDC de tegenstander het spel liet maken en zelf vergat te voetballen. Vooral aan de rechterkant lag een hoop ruimte waar helaas te weinig gebruik van gemaakt werd. Ondanks dat kon de ploeg wel tevreden zijn over de organisatie op het veld want op een paar afstand schoten na werd er niks meer weggegeven in de tweede helft. Loek de Jong en Jelle Bouman waren nog dicht bij de winnende treffer maar uiteindelijk bleek wel dat er niet meer in zat dan een terecht gelijkspel waar beide partijen wel mee konden leven. Volgende week een thuiswedstrijd tegen WNC waar de stijgende lijn van de ploeg hopelijk weer omgezet gaat worden naar drie belangrijke punten!

[tb_match id=”1287″]
Terug