GDC MC1 seizoen 2014/2015, we zijn halverwege meiden.

Ik ga even terug in de tijd naar afgelopen Augustus in een jaar waarin ik zogezegd een sabbatical zou houden. Het regende op zaterdagochtend en ik was van plan naar Jim te gaan kijken in zijn wedstrijd met de D1.
De mannen kwamen al naar buiten voor hun warming up en op ‘t B-veld zag ik 15 meiden een eigen warming up draaien. 
” Wie heeft die ploeg onder zijn/haar leiding ? ” vroeg ik zo in’t wilde weg.
Nou niemand ! , Marja Thur heeft zich over de training bekommert samen met John van Zelst en Menno Schouten maar een coach voor op zaterdag is er niet. 
Karin van Hemert ( ma van Jacintha ) en Yolanda Schouwen ( ma van Naomi ) hebben de verdere zorg rondom het team op zich genomen, zoals tijden, rijschema, wasschema, spelerspassen en invoering van spelerslijsten in de computer op de zaterdagen pufff.
Oke ik ben weer op de hoogte denk ik concentratie want de D1 begint zo.
Toch nog effe kijken bij die inmiddels al verzopen katjes met hun warming up die lijkt op’n filantropische instelling, nou nou even wat flitsender dames merk ik nog op.
Coach jij ons vandaag Chris ? Kan je goed doen joh roepen er een paar en daar hebben ze me te pakken. 
Met een overgave van jewelste winnen de meiden hun wedstrijd met 6-3 van Asperen MC1 en draaien zodoende bovenin de bekerpoule mee om plaatsing voor de 2- de ronde.
Een lang verhaal kort: Ze vragen of dat ik zo af en toe eens meer wil coachen, want die grote bek lijkt toch het beste in de meiden naar boven te halen. 
Maar die puppy oogjes van de Girls hebben me al gehersenspoeld en we gaan eraan beginnen.
In de competitie spelen we veelal tegen volledige 2-de jaar C elftallen welke langer met elkaar spelen dan bij ons het geval is, en fysiek leggen we vaak het loodje.
Maar in die gekke bekerwedstrijden pieken de dames telkens weer, DSC MC2 gaat in een avondwedstrijd ten onder tegen GDC met klinkende cijfers 0-4.
Een GROTE SMET in deze wedstrijd is het later uitvallen van Celine van Bergeijk, welke later blijkt uitgeschakeld te zijn voor de rest van’t seizoen.
Emma is na de wedstrijd helemaal kapot, ze blesseerde zich maar speelde de pot uit ! 
Dit is wel het beeld van dit team onvolwaardige drang om te winnen, met een goede spirit ! 
In de competitie is het ploeteren en sleuren, maar John en Menno krijgen er toch wel veel meer voetbal ingebracht.
We bekeren weer, nu tegen Well MC1 en de winst gaat mee naar Eethen dus ” poulewinnaar ”
Op naar ronde 2, de competitie is ten einde met een teleurstellend resultaat.
Maar dan Zaterdag 20 December 2014, GDC MC1 vs Kozakkenboys MC1 2-de beker ronde.
Een kraker daar de werkendammers toch wel wat hoger spelen dan ons. In een beker toernooi zegt dat niets meiden.
We spreken af dat we kick en rush spelen alleen enigszins verzorgt, we graven ons niet in om een kleine nederlaag te leiden. Dan verliezen we maar met dubbele cijfers, we gaan aanvallen !!!
En weet je, die gekke meiden hebben het beste voor het laatst bewaard ! 
We spelen werkelijk goed voetbal en de Kozakkengirls weten hier geen goed antwoord op te geven wat resulteert in een 2-0 voorsprong, gigantisch lekker want het is toch een 1-ste klasse ploegje waar we tegen ballen.
Het voetbal loopt vooral goed omdat we veel ruimte krijgen van de Kozakkengirls die zelf ook vooruit willen spelen en eigenlijk ook steeds sterker en sterker worden.
Ze ronden dan ook een mooie aanval af met een mooie goal 2-1 dat is hun aansluitings treffer dames ! 
In de rust heb ik spoedberaad met John, hoe te handelen in helft 2 ? 
Op dezelfde voet verder enkel met wat positie wisselingen is ons besluit. De 2-de helft is een waar gevecht echt op het scherpst van de schrede en ze flikken het !!!!
De Bond Girls de Charlies Angels ze halen de pot eruit en we vieren dit alsof we de Europa Cup 1 binnen hebben gehaald, nou en !? 
Celine hopelijk herstel je sneller dan verwacht, Julia, Michelle, Yonnah, Kim, Mellany, Ezra, Jacintha, Isa, Sanne, Masha, Janine, Emma, Anne Fleur, Naomi, Diede en natuurlijk John en Menno, Karin en Yolanda bedankt voor toch wel mooie en bijzondere momenten het afgelopen half jaar.
Meiden ik ben trots op jullie, vooral op de manier hoe de groep functioneert en welke sfeer erin heerst, want dat is hoe het hoort te zijn ” Let’s stay together ” en we verrassen nog !
Verder rest me nog GDC te bedanken voor het onderdeel mogen zijn van deze hechte vriendenclub. Een ambitieuze club met frisse mensen op elke post welke belangrijk zijn, die enorm trots mogen zijn wat er in Eethen voor bolwerk herrezen is ! 
F, E, D, pupillen bij jongens en meiden C, B junioren bij jongens en meiden , A junioren bij jongens , diversen senioren elftallen, een dames 1 team en een geweldig presterend 1-ste elftal.
GDC je zou er kippenvel van kunnen krijgen.
Wij wensen als MC1 een ieder die GDC een warm hart toedragen fijne kerstdagen en een heel gelukkig en voorspoedig 2015 toe.
Persoonlijk spreek ik de wens weer uit dat GCD in 2015 weer zal winnen aan aantrekkingskracht en uitstraling, en dat ons 60 jarig bestaan ( volgens mij ) een mooie pagina in de geschiedenis van de club zal worden.

Groeten Chris.

MC1: Karin, Menno, John, Yolanda, Naomi, Anne Fleur, Emma, Janine, Masha, Diede, Sanne, Isa, Jacintha, Ezra, Mellany, Kim, Yonnah, Michelle, Julia en Celine

Terug