We kijken eerst nog even terug op het afgelopen seizoen waarin GDC uiteindelijk net naast het kampioenschap greep en Sleeuwijk er met de titel vandoor ging. Toch mag er met een goed gevoel worden teruggekeken op het afgelopen seizoen met veel mooie en spannende wedstrijden. Na afloop van het seizoen werd afscheid genomen van Jamie Youell, Wesley van de Wardt en Stefan Storchart. Hiermee verdwijnt in één klap zo’n 40 jaar ervaring wat duidelijk merkbaar is.


Tegelijk is ook afscheid genomen van Marcel Somsen, jaren actief binnen technische commissie als coördinator van junioren (JO14 t/m JO19). Marcel blijft nog wel binnen GDC actief als trainer/leider.

Echter elk einde betekent ook weer een nieuw begin en zo mogen voor dit seizoen weer 2 nieuwe spelers van buiten onze eigen vereniging verwelkomen te weten Yassine Sedki en Lindley Davis die zich inmiddels al goed thuis voelen binnen de GDC familie. Daarnaast zijn de volgende jeugdspelers aan de selectie toegevoegd Jamien Mauricia, Ruben Groenenberg, Tim van den Heuvel en Sam Combee.

Naast de kampioen die promoveerde en de versterkte degradatieregeling van afgelopen seizoen waar uiteindelijk 5 teams (rechtstreeks) degradeerden zijn er in totaal 6 nieuwe teams bijgekomen te weten Altena, Woudrichem, Heukelum, Zwaluwe, SCO en OSS’20. De lat gaat dus omhoog zeker als we bedenken dat de versterkte degradatieregeling van het afgelopen seizoen ook dit seizoen van toepassing is. Met andere woorden voor directe handhaving is een plaats bij de eerste 8 nodig. Kortom een uitdagend seizoen voor alle teams aangezien de niveauverschillen op voorhand niet al te groot lijken te zijn. Al blijft een voorspelling moeilijk.

Terug