Trotse ouders (kan wel zeggen hele trotse ouders) en andere belangstellende, vandaag moesten onze jongens uit bij Sparta ’30. Op 14 september kwam Sparta ’30 op bezoek bij GDC en werd het 4-5. Wel gingen de partijen gelijk op en dat beloofd wat voor de wedstrijd van vandaag.

Helaas moesten we Sem vandaag missen. Verder was iedereen er vandaag lekker vroeg, fris en fruitig bij. Danielle en Marvin hebben iedereen een speciale opdracht meegegeven, dat gaat vast voor iets bijzonders zorgen!! Onze Coach Danielle en trainer Marvin hadden een duidelijke missie vandaag Winnen!  in de opstelling is wat geschoven en stonden Levy en Revy achterin, Milan samen met Stein op het middenveld, Jorn voorin samen met Max en Martijn en Jarno op doel.
Meteen opent de tegenstander de wedstrijd met een aanval richting doel. Levy is vandaag uitzonderlijk goed in vorm en weet deze actie goed weg te verdedigen. Door een wat te harde trap van de tegenstander krijgt GDC een vrije trap mee. Milan neemt deze mooie vrije trap en de bal komt bij Stein terecht, Stein is vandaag super snel en in topvorm en weet Jorn te bereiken. Er volgt een schot op doel, maar helaas raakt deze net de paal. De toon van wedstrijd is gezet en beide teams zijn gedreven om te winnen. De tegenstander is aan de bal en proberen onze verdediging voorbij te gaan. Gelukkig hebben we daar Revy die goed verdedigd en de bal weer naar de andere kant weet te krijgen. Dan gaan Stein samen met Max en Jorn als een speer richting doel en weet Jorn de 0-1 te zetten.
Bij de aftrap weet Jorn al weer heel snel de bal te pakken te krijgen en gaat helemaal alleen recht op het doel af. Onderweg komt hij wel wat verdedigers tegen, maar door de mooie schijnbewegingen en snelheid weet Jorn deze allemaal te slim af te zijn en maakt gelijk de 0-2!
Heel knap hoor!
Bij deze aftrap is Stein haantje de voorste en vecht voor de bal. Stein weet met een hele mooie pass Milan te bereiken. Milan kan een schot op doel maken, bijna Milan, goed gedaan!
Dan weet plots de tegenstander onze verdedigers voorbij te lopen en schieten op doel. Deze had Jarno niet verwacht en is de 1-2 een feit. Meteen opnieuw gaat de tegenstander de aanval in en weet Revy op zeer mooie wijze de bal weer weg te krijgen.  Dan is Martijn aan de bal en geeft een zeer mooie voorzet aan Jorn! Jorn twijfelt geen moment en gaat direct de aanval in. We zien dat Martijn, Max en Stein goed mee naar voren gaan en Jorn steunen in de aanval. Helaas weet de keeper deze bal tegen te houden. Dan klinkt het rust signaal.
Na de rust is de tegenstander fel. Er wordt hard gewerkt om de aanval te stoppen maar ze weten het doel te bereiken. Gelukkig is ook Jarno fit en weet de bal uit het doel te houden. Jarno trapt uit en de bal komt bij Revy terecht. Revy gaat als een speer richting doel en dan is het spannend. He jammer net niet. De keeper trapt uit en ook daar is Revy weer die nu weer uitstekend verdedigd!  Opnieuw weet Stein samen met Jorn de aanval in te gaan. Ook Milan is mee naar voren en samen weten ze het doel te bereiken. Jorn probeert te scoren, maar de keeper weet de bal weg te houden, wel staat daar Milan die dan probeert uit de rebound een goal te maken. Jammer jongens maar wel super goed geprobeerd! Dan krijgt GDC een vrije trap, deze wordt ook mooi genomen maar komt voor de voeten van de tegenstander. Deze bedenken zich geen seconde en krijgen de kans om ongehinderd bij het doel te komen. De tegenstander weet de bal helemaal in de hoek te krijgen. Je zat er goed bij Jarno, maar de armen net iets te kort!
De stand nu 2-2 en wordt het helemaal spannend! Onze jongens zijn gekomen om te winnen en blijven de druk opvoeren. De tegenstander doet zijn uiterste best maar komen net iets te kort tegen onze jongens die vandaag allemaal extreem sterk spelen! Via Martijn en Stein weet Jorn aan de bal te komen en maakt zeer knap de 2-3!
De tegenstander probeert wel terug te vechten, maar steeds opnieuw worden aanvallen onderbroken. We zien Levy wederom stevig verdedigen en de bal weg te werken. Stein komt aan de bal en weet bijna te scoren!  We zien een super knap lobje precies op het goede moment van Max, heel knap Max!! . Jorn weet hier zelfs de 2-4 uit te scoren. Goed gedaan Jorn!
Dan is het bijna tijd en weet GDC nog 1 aanval op te zetten. We zien Revy mee naar voren en door een super mooi schot weet Revy in de laatste minuut de 2-5 te scoren!! Super goed gedaan Revy!! Toch een keer gescoord!
Dan klinkt het eind signaal, wat zijn onze jongens (en ook supporters) blij!!
Natuurlijk moeten we de penalty’s nog nemen, maar dit resultaat is fantastisch!!
We zien de jongens elke week groeien in het spel en dit was zeer verdiend!
Natuurlijk speciale dank ook aan onze coach Danielle en Marvin die door de bespreking voor en tijdens de wedstrijd toch veel structuur weten te bieden in het spel!
Tot slot zien we dat Jorn, Revy en Jarno een mooie goal uit een penalty weten te maken, dat Stein, Levy, Milan en Martijn dit bijna voor elkaar hadden gekregen. Max heeft de penalty niet kunnen nemen omdat ie het zo vreselijk koud had (geeft niks hoor max, volgende keer iets warms aan en komt het goed) Dat Jarno op 2 goals na, verder alle penalty’s wist tegen te houden, heel knap!
Voor volgende week is er nog niks gepland, mocht dit veranderen dat horen jullie dat!
Op 21 december staat er hoogstwaarschijnlijk een vriendschappelijke wedstrijd gepland (nadere info volgt)
Fijn weekend allemaal en geniet van de overwinning!!
Terug