Dat zaterdag de mooiste dag van de week is werd afgelopen week weer duidelijk. Heel de week beroerd weer, maar op zaterdag scheen heerlijk het zonnetje. Deze week zijn we afgereisd naar sportpark “de gemullehoeken” in het pittoreske Oisterwijk. Door wat omleidingen e.d. waren we wat later, voor de scheidsrechter van dienst redden om wat later te beginnen. Aangezien er ook wat gaten in de netten zaten, moest de plaatselijke handyman opgeroepen om dit te repareren en daarna besloot de scheids zich nog maar eens om te gaan kleden zodat het 15.00 uur werd ipv 14.30….. Tegenstander Taxandria kenden we nog van twee jaar geleden. Een fysiek sterk, goed voetballend team dat al lang samenspeelt. Taxandria pakte vanaf de eerste minuut het initiatief en wisten elkaar makkelijk te vinden. Bij ons was het in balbezit erg onrustig. In de eerste twintig minuten hebben de aanvallers hoofdzakelijk ballen over zich heen zien vliegen, of moisten het gevecht aan gaan tegen de fysiek sterke verdedigers. Het onvermijdelijke gebeurde en Tax nam na een nette aanval een 1-0 voorsprong. Daarna probeerden we toch wat meer te gaan ballen , maar Tax hield het initiatief. Jim testte nog wel een keer de kwaliteit van de lat, maar de 2-0 hing eerder in de lucht dan de 1-1… Maar dan ineens breken de laatste 10 minuten van de eerste helft aan en wordt ineens alles anders. De bal wordt op het middenveld veroverd en Joost wordt ingespeeld, die op zijn beurt Jim weet te vinden. Met een mooie beweging is hij zijn verdediger kwijt en knalt op de keeper, waarna de goed meegelopen Menno binnen schiet: 1-1. Twee minuten later verovert Joost Anne in een stevig duel de bal, maar hij mag door van de scheidsrechter. Onze debutant Ralph wordt ingespeeld en na een mooie solo langs drie verdedigers schiet hij in de lange binnen : 1-2 ! In de rust drie wissels (we hebben er al weken 5) , maar dit veranderde weinig aan het spelbeeld, Taxandria domineerde en wij moesten volgen, maar veel kansen leverde dit niet echt op. Toine kwam te laat in een duel en pakte zijn tweede kaart in net zo veel wedstrijden. Uit 1 van onze spaarzame uitvallen werd Toine op rechts vrijgespeeld, nadat zijn voorzet eerst nog geblokt werd, vond hij in tweede instantie (na vele aanwijzingen van de bank..) Joren bij de tweede paal en hij schoot met een lekkere volley de 1-3 tegen de touwen ! Lekker… Een beetje marge… ff rust…. Maar niets is minder waar…. Twee minuten later heeft Tax de 2-3 in de touwen liggen en ze willen meer. Wederom met de rug tegen de muur en knokken voor wat we waard zijn. 10 minuten voor tijd weet Ralph zijn tweede van vandaag te maken en hebben we weer een marge van twee ! Tax perst er nog een slotoffensief uit en worden daarbij wat geholpen door de scheidsrechter die makkelijke een paar vrije trappen weg geeft, waardoor ze terug komen naar 3-4. In blessuretijd nog 1 maal een vrije trap op een meter of 18, maar deze verdwijnt in de muur waarna het afgelopen is ! Na 0 uit 4 pakken we nu 6 punten uit 2 wedstrijden ! De weg omhoog is ingezet en we gaan met een goed gevoel onze rustweek in. De week er na volgt de uitwedstrijd uit bij Merlijn alwaar we nog nooit gewonnen hebben, dus hier volgt de volgende uitdaging. Omdat het 5e al een tijdje te weinig man heeft is er besloten dat wij als derde onze ruime selectie moeten inkrimpen en 4 man door moeten schuiven naar het vierde, die dan weer 4 man afstaan aan 5. Een moeilijk beslissing voor de technische commissie en onze leiders die heeft opgeleverd dat we het voorlopig moeten doen zonder Andreas, Richard Tr. , Piet en Jeroen Vos Tilburg…. Wij hopen dat ze het daar ook goed naar hun zin krijgen en zo het vierde naar een hoger plan kunnen tillen en dat we in geval van nood van hun diensten gebruik mogen maken.