GDC begint het nieuwe jaar goed want de ploeg is één van de kanshebbers om Sportploeg van het jaar 2015 te worden tijdens de 22e editie van de Powerhouse Sport Award.

Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan sporter(s) uit de regiogemeenten Werkendam, Woudrichem, Heusden, Zaltbommel, Waalwijk en Aalburg. De Award kent 7 verschillende sport categorieën en één ervan is sportploegen. Per categorie zijn er 5 genomineerden.

De eerste schifting van 150 namen naar 75 kwam GDC goed door en ook de schifting van 75 naar de 35 eind genomineerden verliep positief voor de ploeg zodat zij gisteravond te bewonderen waren op het podium van D’Alburcht in Wijk en Aalburg.

Stichting Powerhouse Sport ontvangt en deelt het hele jaar sportieve berichten vanuit alle media (Facebook maar ook krantenknipsels, etc). Alle input wordt verzameld en in  3 fases komt men tot de definitief genomineerden. De eerste stap is 150 namen van sportploegen en individuele sporters uit de genoemde gemeenten. De 2e selectie vindt plaats door ruim de helft van de longlist te vragen om hun sportieve prestaties toe te lichten in een enquête. Als laatste stap vindt dan de definitieve samenstelling van de lijst plaats.

Vanaf kwart voor zeven begint de D’Alburcht goed vol te lopen. Van GDC is een groot deel van de selectie aanwezig en daarnaast ook bestuursleden, sponsors en de nodige vrijwilligers zodat de club prima vertegenwoordigd is op deze avond. Rond kwart over zeven wordt de sfeer erin gebracht door een optreden van zangeres Amy de Graaf uit Sleeuwijk. De presentatie deze avond is in handen van Jetty Duister (voorzitter van de stichting) en Michel Tolhoek.

De jurering was in handen van 25 personen waaronder alle wethousers van de verschillende gemeenten, sport verslaggevers, (ex) sporters en mensen die op één of andere manier aan Sport verbonden zijn.

Na een optreden van dansschool de The Motion Creator gaan we verder met een interview van een 5-tal mensen die op één of andere manier binding hebben met één van de sporters die genomineerd zijn voor deze uitreiking. Daarna gaan we over naar de 1e prijsuitreiking deze avond die van Sportvrouw van het jaar. Van de 5 genomineerden in deze categorie kan er slechts één aanwezig zijn omdat de andere allemaal sportieve verplichtingen hebben deze avond wat het niveau onderstreept waarop de dames acteren. Van alle genomineerden wordt een korte filmimpressie getoond en ook op het podium kunnen ze kort hun prestaties van het afgelopen jaar toelichten en hun sportieve doelen voor 2016 toelichten.

De 2e prijsuitreiking is die van Sportman van het jaar, waarna weer luisteren naar een muzikaal intermezzo. Aansluitend zien we de 3e winnaar van deze avond op het podium in de categorie Sportmaster van het jaar. Alle genomineerden en winnaars worden uiteraard uitgebreid gefotografeerd door de goed vertegenwoordigde (regio) pers. Daarnaast wordt de avond ook op beeld vastgelegd door Hans Verbeek en zal later te zien zijn op Altena TV. Tenslotte heeft Aalburg FM direct een interview met alle winnaars.

Hierna worden getrakteerd op een spetterend optreden van Dansstudio Waalwijk. Zij hebben de Nederlandse kampioenen in hun midden. De 4e categorie is die van Sportman Junioren van het jaar waarvan de prijs uitreiking door niemand minder dan Yuri van Gelder wordt gedaan. Het aanwezige publiek heeft inmiddels een keur aan verschillende sporten voorbij zien komen. Uit de interviews met de sporters blijkt ook steeds welke inspanningen en (financiële) offers er soms nodig zijn om de gestelde doelen te realiseren.

Ook de niveaus waarop wordt geacteerd zijn van zeer een hoog niveau. Deelname aan NK, EK en WK komen geregeld voorbij. Kortom er wordt op een hoog niveau gesport in de regio en de diversiteit is groot.

Feike de Feijeter mag aankondigen dan eind maart begin april er een gratis uitgave zal komen van Sportmagazine “Sport Leeft” wat vol zal staan met interviews en sportinformatie uit de regio. Verspreiding zal gaan via de sportkantine van uw sportkantine dus hou deze in de gaten t.z.t. want daar zullen ze verkrijgbaar zijn.

En dan komen we, voor wat GDC betreft, toe aan het hoogtepunt van deze avond als de sportploeg van het jaar wordt gekozen. Onze mannen komen samen met Kozakken Boys uit Werkendam, Dansstudio Waalwijk, AquAmigos (waterpolo) uit Vlijmen en Atak ’55 (volleybal) uit Waspik op het podium.

Namens GDC is Benjamin Vos aan het woord en hij geeft aan dan er nog voldoende progressie gemaakt kan worden in de 2e seizoenshelft. De 1e seizoenshelft hebben we veel geleerd en nu zullen er stappen gemaakt moeten worden om het 1e klasse schap ook volgend jaar te continueren. Kortom Benjamin is vol vertrouwen dat het goed komt met de prestaties. De prijs echter gaat, zoals verwacht, naar Kozakken Boys uit Werkendam.

Aansluitend is er een indrukwekkend optreden van Acroduo uit Den Bosch. Mooi om te zien en zeker als je je bedenkt welke trainingsarbeid hieraan vooraf gaat. De 6e categorie is die van Sport vrouw junioren en ook hier weer een grote verscheidenheid aan sporten en verhalen. Amy de Graaf mag haar zangtalent nog een keer ten gehore brengen en ook dansschool The Motion Creator mag hun talent nog een keer tonen. We sluiten dan af met de laatste groep die van Sportploeg junioren van het jaar.

Al met al kunnen we terugzien op een mooie avond waarop GDC weer prima voor de dag is gekomen want om in een verzorgingsgebied van circa 170.000 inwoners bij de beste 5 ploegen te worden genomineerd dan moet je dus echt iets hebben gepresteerd. Wij wisten dat natuurlijk al lang maar daarom is het prachtig dat dit ook door anderen wordt bevestigd met de nominatie en voor als GDC’ers zijn jullie uiteraard dan ook de winnaar!!

We wensen de selectie en de technische staf veel succes in de 2e seizoenshelft in de strijd voor handhaving. Volgende week wordt er weer afgetrapt voor de competitie als GDC op bezoek gaat bij de nummer 3 van de ranglijst De Merino’s uit Veenendaal.

Piet den Ouden

 

Kijk voor enkele foto´s op: http://www.digitaalburg.com/rn/powerhouse-sport-awards-uitgereikt/

 

 

 

Terug