Op deze koude zaterdag moest GDC het vandaag, op sportpark Molenvliet, opnemen tegen laagvlieger Unitas. De ploeg werd afgelopen seizoen kampioen in de 3e klasse maar heeft zijn draai in de 2e klasse nog niet gevonden getuige het feit dat er in de eerste 10 wedstrijden 4 punten werden verzameld. Wel dient opgemerkt te worden dat het de ploeg daarbij een enkele keer ook niet heeft meegezeten.

Dan GDC, de ploeg verlengde deze week het contract met hoofdtrainer Marco de Jong. Beiden partijen waren er snel uit en voor GDC is dit een hele goede zaak gezien de kwaliteiten van Marco die aangeeft het prima naar zijn zin te hebben bij GDC. Kortom tevreden gezichten aan beide kanten en gezien de ervaringen de laatste seizoenen een welkome opsteker om een vertrouwd gezicht te zien aan het begin van een nieuw seizoen.

Om exact 15.00uur laat scheidsrechter Roeland de ploegen beginnen aan de wedstrijd. GDC start de wedstrijd zeer aanvallend in een 3-3-4 opstelling om te benadrukken dat de ploeg graag met 3 punten huiswaarts keert vandaag.

Toch is het Unitas wat de eerste kans krijgt als na 2 minuten Christiaan van Herp veel ruimte krijgt, maar hij schiet over.

Enkele minuten later de eerste kans voor GDC als een corner van Stefan Storchart de vrijstaande Lourens Fieten bereikt die de bal goed inkopt maar het is keeper Lex Kramers die met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt van GDC voorkomt. Na 10 minuten opwinding aan de kant van Unitas omdat Joost van Rooijen hands zou hebben gemaakt. Scheidsrechter Roeland wil hier niet van weten en laat terecht doorspelen.

De thuisploeg is feller dan GDC in de duels en dat levert de ploeg een licht veldoverwicht op en doordat GDC maar met 3 verdedigers speelt ligt er met name aan de linkerkant in de GDC verdediging de nodige ruimte. Toch kan Unitas hier maar een enkele keer voordeel uithalen zoals in de 22e minuut als een voorzet van Christiaan van Herp de vrijstaande Hans Bos bereikt maar zijn kopbal gaat over.

Haalt Unitas weinig voordeel uit de ruimte achterin bij GDC, zo haalt GDC ook weinig rendement uit zijn 4e aanvaller de ploeg creëert weinig ook al omdat de opbouw onzuiver is en de passes met regelmaat niet aankomen. Eigenlijk uit het niets komt de ploeg toch op voorsprong als Pascal de Vries goed voor zijn man komt en de bal, uit een voorzet van Stefan Storchart, achter keeper Lex Kramers kopt voor de 0 – 1 voorsprong.

Maar zoals we al eerder hebben gezien dit seizoen geeft een voorsprong GDC niet altijd de nodige rust. Sterker nog 4 minuten later is het alweer gelijk als in een scrimmage voor het doel van GDC Lourens Fieten de bal ongelukkig raakt en achter zijn eigen doelman werkt en het staat 1 – 1.

In de slotfase van de 1e helft zien we nog mogelijkheden voor beide ploegen. De eerste is voor Unitas maar in kansrijke positie schiet Mel Calor de bal over. In de 44e minuut een mooie aanval van GDC, de eindpass van Pascal de Vries bereikt Maarten van Wijlen die vrij door kan gaan maar zijn inzet is te slap en verontrust de goalie van Unitas niet zodat 1 – 1 ook de ruststand is.

B3q6HvDCIAElGQC
Na de thee speelt GDC weer in de vertrouwde 4-3-3 opstelling en is het Unitas wat de eerste kans krijgt en Christiaan van Herp, weer hij, Wesley van de Wardt aan werk zet met een knap schot wat via hem en de lat overgaat. Een mooie start van de 2e helft denk je dan nog maar al snel daalt het spelpeil naar een zeer bedenkelijk niveau. Bij de thuisploeg kan eigenlijk alleen Christiaan van Herp potten breken en is de enige die gevaar sticht voor het doel van GDC.

Bij GDC loopt het vandaag niet en de ploeg draait stroef. Het spel maken blijft een moeilijke opgave en omdat Unitas achterin het fysiek ook niet schuwt is er weinig doorkomen aan. Met enige regelmaat komen er wel wat kleine kansjes voor de ploeg uit Eethen zo zien we een kopbal van Lourens Fieten in de 61e minuut maar net naast gaan.

We zijn inmiddels aan het laatste kwart van de wedstrijd begonnen als een inzet van Patrick Zwart, van Unitas, maar net voorlangs gaat bij Wesley van de Wardt. In de slotfase zien we nog twee inzetten van Christiaan van Herp voorlangs gaan alvorens beide ploegen in de extra tijd nog bijna de volle winst pakken.

Eerst gaat Christiaan van Herp op Wesley van de Wardt af maar schiet voorlangs en dan in de 93e minuut pakt GDC nog bijna de volle winst als invaller Menno Schouten, Justin Youell bereikt die bij de 1e paal goed voor zijn man komt maar zijn inzet  nog net gepakt ziet worden door keeper Lex Kramers. GDC zou met een overwinning zeker teveel hebben gekregen maar dat geldt ook voor Unitas zodat we logischer wijze op een gelijkspel uitkomen.

Al met al een teleurstellende wedstrijd van de zijde van GDC. De ploeg dwong veel te weinig af vandaag en het verschil op de ranglijst was zeker niet zichtbaar. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat er niet verloren is.

Volgende week speelt GDC de laatste thuiswedstrijd van de 1e seizoenshelft. Tegenstander is SV Capelle wat vandaag een belangrijke zege boekte op Tricht en wie weet wat voor krachten dit in de ploeg boven brengt. GDC is dus gewaarschuwd voor deze tegenstander en zal als het zich wil handhaven in de subtop dan zal er gewonnen moeten worden. We kunnen volgende week dus weer een interessante krachtmeting tegemoet zien.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Erik den Ouden, Benjamin Vos, Joost van Rooijen.

Midden: Jamie Youell, Johnny van Mersbergen (56 Jelle Bouman), Lourens Fieten

Voor: Stefan Storchart (68 Menno Schouten), Pascal de Vries, Maarten van Wijlen (46 Xander van den Assem), Justin Youell.