De topper tegen koploper WNC stond op het programma en GDC wist vooraf al dat aan of afhaken was. Er moest gewonnen worden om WNC te naderen op een paar punten. De middag liep uit op een zware teleurstelling. WNC nam vanaf de aftrap het initiatief en was veel gretiger, feller en geconcentreerder dan het bezoekende GDC. In de eerste fase van de wedstrijd liepen gevaarlijke momenten nog goed af voor  GDC en kon het zelf ook nog een kans noteren die door Maarten van Wijlen net niet binnen gewerkt kon worden. Maar na een half uur kwam WNC alsnog verdiend op voorsprong. Jeffrey Pruijssers liet een man uit zijn rug weglopen die uiteindelijk bediend werd met een lange bal en zodoende beheerst kon afwerken. Niet heel veel later kreeg GDC zelfs de 2-0 om de oren na opnieuw een persoonlijke fout in de GDC verdediging. Marco Peijnenburg verspeelde de bal aan een WNC aanvaller die zijn teamgenoot in stelling bracht om uiteindelijk de bal tegen de touwen te werken. Na de rust had GDC de intentie om met meer risico te gaan spelen en zo nog iets te forceren maar dit plan kon na een paar minuten al de prullenbak in. Keeper Michel Schouten kreeg een vrije bal niet klem en de WNC spits was er als de kippen bij om de bal tegen het net te prikken. Wedstrijd op slot, over en uit en een kwestie van uitspelen. GDC probeerde het nog wel enigszins maar was niet bij machte om iets te ondernemen tegen het sterkere en fellere WNC. Uiteindelijk liep de thuisploeg nog uit naar een 4-0 voorsprong en was de gifbeker wel leeg voor de bezoekers. Een flinke domper voor GDC dat met veel vertrouwen naar Waardenburg was afgereisd maar het was deze zaterdagmiddag absoluut niet goed genoeg om aanspraak te maken op de o zo belangrijke punten.

De ploeg moet na de carnaval de boel weer op de rails krijgen en de komende wedstrijden vertrouwen tanken om in mei klaar te zijn voor de nacompetitie. Maar eerst de komende wedstrijden maar weer goed door komen!