Zaterdag 10 september 2016. Onze tweede bekerwedstrijd staat op het programma: thuis tegen De Zwerver MO13. We begonnen natuurlijk eerst met de warming-up: spieren losgooien en nog even oefenen met passen, want met rennen alleen redt je het niet op het grote veld! We hadden er allemaal veel zin in. Maar eerst ging heel het team op de groepsfoto; omdat we 1 speler te weinig hadden deed Eline de Haan ook mee. Onze scheids Henk floot en de wedstrijd was officieel begonnen. Janne-Lynn stond in de goal. Langs de kant was onze coach Wietse druk in de weer met aanwijzingen geven. We spelen op het grote veld en moeten dus goed onze taken uitvoeren. Proberen zo min mogelijk te lopen en de bal het werk laten doen door op tijd te passen. Amber pakt de bal bij de middenlijn op, dribbelt en haalt uit: 1-0!! We staan voor!

We hebben veldoverwicht, de druk op het doel van De Zwerver is groot; we combineren goed, er komt een mooie voorzet en de bal wordt net naast geschoten door Amber. Onze verdediging gaat goed, Brit Gouda blijft rustig, kijkt goed en passt op Mirte, ze gaat hard op het doel af en schiet, jammer de keeper pakt de bal; ze trapt uit en wij pakken de bal op; Imke maakt gebruik van haar lichaam en ontdoet zich van haar tegenstander en schiet ….. de keeper raakt de bal nog net aan en de bal gaat net naast. De corner wordt genomen door Anni: met een fraaie voorzet zeilt de bal net voor het doel langs. Het was warm en we wisselden daarom regelmatig. Wietse gaf iedereen die nieuw het veld in kwam een duidelijke opdracht mee. Ook de scheidsrechter vertelde ons nog even wat buitenspel was, maar dat wisten we eigenlijk wel. Als Eline het veld in komt, gaat ze als een wervelwind over het veld…. Haar schot eindigt helaas in de handen van de keeper. De druk neemt toe. Janne-Lynn doet goed mee en staat voortdurend aan de rand van het strafschopgebied, klaar om een eventuele tegenaanval snel op te vangen! Net voor rust speelt Amber Inge aan; zij weet wel wat te doen: een prachtig schot op goal: 2-0!! De laatste minuten voor rust spelen we de bal goed rond, dreigen opeens de bal te verliezen maar gelukkig let Juule goed op: de bal blijft in ons bezit. De scheids fluit af: rust!

Na de rust ging het even wat minder met ons. We zaten er minder boven op, lieten de tegenstander komen. Een aanval op het doel van Janne-Lynn, maar zij had een prachtige safe! De uittrap ging prachtig en kwam uiteindelijk met overspelen bij Gwen; helaas werd ze flink geduwd en kon het niet afmaken. De tegenstander wordt sterker en schiet, gelukkig hebben wij Janne-Lynn en die had een mooie redding. Nu zijn wij aan de beurt, kom op er tegen aan! Dan gaat het snel: binnen 2 minuten maken we 2 doelpunten: Brit Heeskens 3-1 en Amber 4-1. Paar minuten later geeft Anni weer een fraaie voorzet, Eline schiet op de keeper, Mirte pakt de afvallende bal en schiet …. Net naast. Dat was bijna 5-1.We spelen lekker, spelen goed over en krijgen iedere keer aanwijzingen van Wietse. Amber krijgt 2x een kans maar kan niet scoren. Driemaal is scheepsrecht: Amber scoort met een hele mooie lob 5-1!!! Het gaat lekker en zo denken Inge en Eline de Haan er ook over: prachtig overspel, corner en jammer genoeg net over. De volgende minuut is het bijna weer raak: prachtige aanval, Anni geeft voor en … niemand komt aan de bal en de bal is achter. Dit smaakt naar meer. Eline heeft weer een prachtige rush in petto: vanaf de middenlijn naar het doel…. Komt dat schot en het is 6-1! Wat een mooi doelpunt. We weten elkaar steeds goed te vinden; prachtig het overstapje van Mirte en het schot van Eline, jammer net naast.Pagina-einde

De tegenstander wil nog graag een doelpunt scoren maar onze verdediging staat als een huis, Dana werkt de bal weg en we gaan weer rondspelen, het lijkt een beetje op Gallery play, de tegenstander is murw gespeeld. Het mooiste doelpunt valt net voor het eindsignaal: Eline pakt de bal op bij de middellijn, maakt weer een schitterende rush, haalt van ver uit en het enige wat de keeper van de Zwerver nog kan herinneren was het geluid van het net waar de bal snoeihard in kwam: 7-1!!!! We hebben onze 2e wedstrijd gewonnen; weer met 7-1; dat belooft wat voor de 3e bekerwedstrijd! We hebben met veel plezier gevoetbald en danken alle fans langs de lijn en natuurlijk onze trainer Wietse en niet te vergeten Wouter! Jammer genoeg is er de uitslag van 6-1 doorgegeven aan de KNVB.