Bekijk video

AALST – Roda Boys had zaterdag een zware kluif aan GDC dat met een verdiend punt De Maaskant verliet. Het matige duel in de tweede klasse eindigde in 1-1. Daarmee werd recht gedaan aan de krachtsverhoudingen.
Het fysiek scherpe GDC had in de eerste helft de beste kansen, Roda Boys domineerde in de tweede helft.
De thuisploeg wordt beschouwd als een van de titelkandidaten in de tweede klasse F, maar kon tegen GDC geen enkel moment imponeren. Vooral in de eerste helft legde het elftal van trainer Gerrie Schaap een armetierige partij op de mat. Behoudens een schotkans van Toby Tan na vijf minuten werd Roda Boys geen enkel moment gevaarlijk.
GDC kwam na een halfuur op voorsprong toen een bal vrij fortuinlijk voor de voeten viel van Lourens Fieten die geen moment aarzelde en keeper Jeffrey van der Loo kansloos liet. Ook in het kwartier erna was het spel van de thuisploeg dramatisch en vooral erg onrustig. Van der Loo maakte een onzekere indruk. Linksback Jordanis Moschatsis maakte het erg bont door vrijwel elke bal in de voeten van een tegenstander te schuiven.
Verbetering De inbreng in de tweede helft van aanwinst Pascal Ippel en de van vakantie teruggekeerde Ozcan Ozkaya bracht enige verbetering, maar het duurde tot de 73ste minuut eer de thuisclub gevaarlijk werd. Maikel van Opijnen ramde een loepzuivere pass van rechts van Ozkaya op de Genderense doelman.
Vijf minuten later was het wel raak toen de doelman een knalharde vrije trap van Jean-Philip Becht voor de voeten van Ozkaya bokste die het buitenkansje verzilverde: 1-1. In het laatste kwartier waren er nog kansjes voor de thuisploeg, maar Ippel (schot op keeper) en Tan (zacht precisieschot richting onderkant lat) misten overtuiging. Angelo Stoove verloste in de slotfase linksback Moschatsis uit zijn lijden.

Geplaatst door: admin