Vandaag hadden we een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Wij staan eerste, zonder een punt verloren te hebben en GRC heeft alleen nog maar de wedstrijd tegen ons verloren. De vorige wedstrijd hebben wij nipt met 5-4 gewonnen, dus we moesten vandaag aan de bak.

We begonnen met lekker aan te vallen. De eerste corner leverde gelijk gevaar op van Esmée maar helaas, de bal ging er niet gelijk in. We zijn wel veel aan de bal op de helft van de tegenstanders, maar uitgesproken kansen krijgen we niet. Dan opeens een uitbraak van GRC, 3 meiden van GRC tegen 2 van GDC, maar Veerle redt knap. Oef. Daarna een mooi schot van Kyra op de goal, maar de keeper staat goed op te letten en kan de bal in haar handen pakken. Dan een foutje van de keeper van GRC, Eline pakt de bal goed op, maar helaas schiet ze van te ver en is het een makkie van de keeper. GDC lijkt sterker, maar opeens een uitbraak van GRC en de bal ligt met een mooi diagonaal schot in het netje.

Jammer, maar er zit meer in. De meiden gaan weer vol goede moed verder. Kyra geeft een mooie pass op Jannique, maar helaas, net naast. Dan een mooie voorzet van Kyra, Eline kan met een halve volley net bij de bal en scoort de 1-1!!!! En juichen dames!!! En daarmee gaan de meiden de rust in.

In de tweede helft moet meer overgespeeld worden, zodat de vrije dame bereikt wordt, maar helaas wordt dat niet gedaan, waardoor we het onszelf moeilijk maken. Begin van de tweede helft pakt Sam de bal goed af en begint aan een solo, ze geeft een goede voorzet, maar helaas staan de meiden van GRC in de verdediging goed op te letten. Dan een goede pass van Dana op Megan, die schiet, maar helaas in de handen van de keeper. Nog altijd dus 1-1, blijft spannend. Dan een uitval van GRC, maar Femke let goed op en het gevaar is weer geweken. Dan breekt een spannende slotfase aan, wie het eerst scoort zal de winnaar zijn. GRC wil wel en schiet de bal op de lat, we komen goed weg, dan gaat Eline alleen op de keeper af en schiet, maar helaas ook op de lat en kan Joy er in de rebound niet meer bij. Dan gelijk een tegenstoot van GRC, weer zitten Femke en Sam er goed bij. Tot slot nog een dot van een kans voor GRC, Veerle wordt nog omspeeld, maar de bal spat op de paal uiteen. Dan fluit de scheidsrechter af en hebben we gelijk gespeeld. Hard gewerkt meiden en de 3 punten voorsprong hebben we behouden. Op naar de volgende wedstrijd!