Op deze wat grauwe zaterdagmiddag stond om 12.30 uur de uitwedstrijd tegen WSC C3 op het programma. Thuis werd enkele maanden geleden tegen deze tegenstander een 9-1 overwinning geboekt en aan de trainingen van de afgelopen week te zien waren de spelers gemotiveerd om ook nu een eenvoudige overwinning te gaan boeken. Met Henri uit de D1 als extra speler erbij was de ploeg compleet en zagen de voortekenen er dus goed uit. Henri nogmaals bedankt voor je inzet en een prima 2e helft!

WSC C3 bleek al snel niet op een grote nederlaag getrakteerd te willen worden en had de hulp van enkele spelers uit de C2 ingeroepen. GDC C1 leek hier direct van onder de indruk te zijn en speelde angstig tijdens de eerste momenten. De korte combinaties die tijdens de trainingen en ook tijdens de warming-up wel werden getoond waren verdwenen en veelvuldig werd de lange bal gehanteerd. Zowel Sjack als Hidde hadden hun handen vol aan de directe tegenstander waardoor ze niet aan het aanvallende gedeelte toekwamen en bovendien was er verder weinig beweging in de ploeg. WSC C3 zocht zelf (uiteraard) de versterkingen en nadat het al meerdere malen dreigend was doorgekomen was het halverwege de eerste helft raak. Beide ploegen kregen verder nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer waardoor de 1-0 meegenomen werd als ruststand. Duidelijk was dat GDC C1 deze tegenstand niet had verwacht en dat het een zware tweede helft tegemoet ging wilde men de punten binnenhalen.

De tweede helft startte met een energieker en beter combinerend GDC C1. Daarbij moet opgemerkt worden dat WSC C3 enkele wisselingen had gedaan en de tegenstand ook duidelijk weer minder was. Geheel terecht viel na 15 minuten dan ook de gelijkmaker; Roel zette de bal voor, Jardi legde bal breed op de inlopende Pieter Schreuders die de bal binnenprikte. Typerend was dat hierop direct weer werd gewisseld door de Waalwijkse ploeg. GDC C1 bleef na de gelijkmaker op zoek naar de 2e goal en uit een meermaals overgenomen vrije trap op de rand van de 5 meter werd de bal uiteindelijk van de lijn gehaald door een WSC-speler. Aan de andere kant was het 5 minuten voor tijd wel raak nadat een schot binnenkant paal binnen viel. GDC C1 kreeg vervolgens nog 2 kansen; een lange vrije trap werd op prachtige wijze door Hidde achterwaarts binnengekopt maar deze werd afgevlagd wegens buitenspel. Hidde kwam overduidelijk achter meerdere WSC-spelers vandaan en stond zodoende op het moment van spelen niet buitenspel maar ook deze situatie was typerend voor de intentie van WSC. Tenslotte kreeg Loek nog een grote kans op de gelijkmaker maar hij schoot recht op de keeper en zodoende eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor WSC C3, een verrassing die door de thuisploeg werd gevierd.

Na afloop stond de trainer enigszins teleurgesteld ons te woord: “Op het einde wordt ons een terecht gelijkspel afgepakt maar net als eerder tegen DESK C2 zorgen wij er zelf voor dat de scheidsrechter/grensrechter deze verleiding krijgt. In de eerste helft was mijn ploeg onherkenbaar en daarmee loop je direct achter de feiten aan. In de tweede helft hebben we ons teruggeknokt in de wedstrijd maar het verdiende punt is ons helaas niet gegund. Achteraf heb ik de scheidsrechter nog gesproken en hij kon het zelf niet beoordelen, hopelijk stelt hij zichzelf in de toekomst anders op om het wel zelf te kunnen beoordelen. Een dure les voor hem maar ook voor ons. Nogmaals, we moeten naar onszelf kijken en daarbij concluderen dat een overwinning er op deze manier ook niet in zat. In deze laatste fase van de competitie mag je niets meer laten liggen als je werkelijk kampioen wil worden, voorlopig zijn we daarom niet kampioenswaardig en haken we af.”

Concurrent DESK C2 liet eveneens punten liggen door een gelijkspel tegen SSC’55 C1, zodoende is de achterstand op DESK C2 en Dussense Boys C1 opgelopen tot 4 verliespunten. Volgende week hoopt GDC C1 de draad weer op te pakken als het vriendschappelijk oefent tegen Nivo Sparta C3, een week later komt RKDVC C3 naar het sportpark in Eethen. In oktober won men in Drunen maar nipt met 1-2 dus gemakkelijk zal het niet worden maar de punten zijn zeer welkom. We houden u op de hoogte!