Vandaag staat onze eerste wedstrijd voor de competitie gepland.

We moeten uit naar Almkerk E2.

Het is geen lekker voetbalweer want het regent pijpenstelen en als dan ook de scheidsrechter nog te laat is gaan we toch gauw nog even schuilen in de duck out.

Als de scheidsrechter toch is gekomen trappen we af.

GDC speelt van links naar rechts.

Na 5 minuten spelen waarvan 4 minuten op de helft van Almkerk krijgen we de eerste corner.

Jesse neemt de corner en met een  fraaie boog  gaat deze direct in het doel 0-1.

Het spel gaat op en neer . De ene keer is GDC gevaarlijk voor het doel en daarna Almkerk weer.

Maar na een prachtige voorzet van Jonathan schiet Jesse hem weer in het doel 0-2.

Nu blijkt dat de tegenstander toch niet zo goed is dan ons want na een paar minuten weer een corner. Deze wordt door Jesse kort genomen waardoor Jetze hem gelijk op doel kan schieten en weer raak 0-3.

Ook de kleinste van het veld weet te scoren, namelijk Luca schiet de bal prachtig in de linker hoek binnen 0-4.

Na de aftrap van Almkerk herovert Jetze de bal en in een prachtige solo  waar hij 5 man van Almkerk voorbij loopt en tenslotte de keeper ook nog passeert is het 0-5.

Maar Jesse denkt ik wil een hattrick en ja hoor na alweer een mooie aanval schiet hij vanaf  15 meter weer raak 0-6.

Maar Almkerk was af en toe ook dicht bij een doelpunt want na een slechte uittrap van Jurre onze keeper, zo in de voeten van de tegenstander, weet hij met een goede redding de 0 vastte houden.

Door het goede overspel  weet Jonathan weer Jesse te vinden en ja hoor 0-7.

De keeper van Almkerk heeft wel een paar goede reddingen gedaan maar na het los laten van de bal is Tim als eerste bij de bal en tikt de bal net voor de keeper binnen 0-8.

Gelukkig blijven we goed voetballen en ook Almkerk blijft wel tegenstand bieden zodat het een leuke wedstrijd blijft. En na een bal op de lat en op de paal van Jonathan weet hij uiteindelijk toch te scoren waarbij Jetze een prachtige voorzet geeft 0-9.

Met deze stand gaan we de rust in.

Na de rust gaan we verder waarmee we zijn gestopt voor de rust en dat is scoren, want iedereen wil graag scoren. Ook Bruce wil heel graag maar heeft vandaag zijn dag niet en schiet of over of naast.

Inmiddels weet Tim ook weer de touwen te vinden en scoort 0-10.

We zijn nu echt los. En na weer een paar kansen op de paal en op de lat, komt jonathan alleen voor de keeper te staan en schiet de bal kei hard in het doel 0-11.

Door de goede verdediging, Jan, Kasper en Jurre weten we de nul vast te houden.

Na een overtreding op Luca, tackle van achter, weten we uit de voorzet weer te scoren 0-12.

Door de goede samenwerking goed samenspel scoort ook Stefan zijn doelpunt met een prachtige lob over de keeper 0-13.

Maar met nog een paar seconden te spelen krijgt Almkerk door nog onbekende oorzaak een penalty.

Deze wordt gescoord zodat we net niet de nul mee terug kunnen nemen naar GDC 1-13.

Na de penalty`s gaan we lekker douchen want dat hebben we wel verdient na deze wedstrijd.

Uitslag Almkerk E2 – GDC E3  1 – 13