Al vrij snel bij aankomst begint het te regenen, maar de dames en coaches trekken zich hier niks van aan. De ervaren rotten in het team, nemen de nieuwkomers mee op sleeptouw, en na een overduidelijke team-jel, gaat de wedstrijd van start.

Al in de eerste paar minuten krijgt Eline, na een mooie aanzet van Dana de kans om te scoren 0 – 1. Met een behendige dribbel werkt Eline zichzelf tot dichtbij het doel van de tegenpartij en scoort. Dat trucje herhaalt ze nog een keer 0 – 3. Irene en Inge zorgen er goed voor dat de bal geen kans krijgt om op onze helft te komen en daardoor heeft Mirte even weinig te doen, maar ze blijft scherp en geconcentreerd. En dat is maar goed ook, want je mag de tegenpartij nooit uitvlakken…en dan toch een doelpunt van DSC, het wordt 1 – 3.

De dames laten het er niet op zitten en spelen goed samen. Eline scoort 1 – 4 en daarna Kyra 1 – 5. Ondertussen blijf je Wietze onafgebroken horen vanaf de zijlijn. Hij heeft alles in de gaten en spoort de meiden aan om zich vrij te spelen en zich aan te dienen. Mochten ze dat aan de andere kant van het veld niet gehoord hebben, dan staat daar Willy om instructies te geven.

Dan volgt een mooie poging van Inge die de bal vanaf een afstand een flinke lel verkoopt, maar helaas gaat die bal er niet in. Ook verdedigend toont Inge haar toegevoegde waarde voor het team. Ze heeft een paar mooie reddingen.

De tweede helft begint spannend,..maar gelukkig vindt de bal niet het doel. Janne-Lynn begaat een overtreding, maar de vrije trap wordt door de tegenpartij niet verzilverd. Dan volgt voor het doel nog een mooie redding van Kyra. Janne-Lynn krijgt in de aanval nog een mogelijkheid om te scoren, maar de bal gaat naast.

Vanuit het midden bouwt Juule een paar keer mooi de aanval op en dat levert een paar mooie pogingen op, maar helaas geen doelpunten. Ook Jannique weet zich op links goed vrij te spelen.

Dan volgt een corner en Janne-Lynn weet te scoren 1 – 6. Kort daarna nog een ferm schot van Inge, die net doel mist.

De keeper van de tegenpartij kan het niet langer aanzien, en gaat zelf meespelen. Eline en Juule laten dat niet op zich zitten. De actie van de keeper wordt afgestraft met een doelpunt van Juule. 1 – 7

Dan volgen een paar mooie kansen voor Dana die net niet verzilverd kunnen worden, volgende keer gaan ze erin Dana!

Even nog denkt de tegenpartij een kansje te hebben, maar Juule scheert pijlsnel over het veld en zorgt voor een mooie redding.

De wedstrijd eindigt met een mooie score 1 – 7. Daar kunnen we trots op zijn, zeker met een team met zoveel debutanten!

Janine Himpers (debutant ‘voetbalmoeder’)