Wat was de verbazing groot toen de indeling bekend werd voor de voorjaarscompetitie. De E3 was door de KNVB van de 4e klasse gepromoveerd naar de 1e klasse. Toch wel een heel groot verschil. GDC kon de KNVB niet overhalen om de E3 opnieuw in te delen. De jongens moesten maar starten in de 1e klasse. Na de voetballes van vorige week bij FC Engelen in de 1e klasse, kwam ook de KNVB er achter dat de jongens van de E3 hier toch nog niet thuishoorden. Afgelopen week kwam dan toch het verlossende bericht:  E3 ingedeeld in de 3e klasse en de eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Kerkwijk E2.

Luca is deze wedstrijd aanvoerder. Als Kerkwijk aftrapt neemt GDC direct over en gaat voortvarend van start. De zware tegenvaller van vorige week moet zo snel mogelijk worden vergeten. GDC speelt aanvallend voetbal met mooie acties. De verdediging van GDC heeft in de eerste 10 minuten niet veel te doen. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van Kerkwijk. De ene aanval na de andere wordt opgezet vanuit het middenveld door Luca en Jetze. Helaas lukt het Jesse en Bruce net niet om de kansen te benutten. Of de bal wordt te zacht ingeschoten, of een been is net een paar centimeter te kort. Ook Kerkwijk komt op stoom. De achterhoede van GDC (Jan, Kasper en natuurlijk keeper Jurre) is daar niet van onder de indruk. Vanuit een corner wordt Kerkwijk gevaarlijk, maar Jurre staat z’n mannetje. Via een uittrap van Jurre komt er weer een aanval van GDC. Via Jetze en Jesse komt de bal bij Luca: 1-0.

Inmiddels zijn Stefan en Tim in het veld gekomen en van hen zijn ook goede acties te zien. Na verschillende aanvallen van GDC komt Jetze met een solo: 2-0.

Als Jonathan in het veld gekomen is, laat ook hij zien wat hij wil. Kerkwijk moet zo zwaar in de verdediging dat de voetbalschoenen letterlijk om de oren vliegen. Toch geeft Kerkwijk zich niet gewonnen. Even is de concentratie bij GDC verdwenen en kan Kerkwijk scoren: 2-1.

Dan gaan de regen en de kou GDC parten spelen. De jongens lopen met hoog opgetrokken schouders en weggestopte handen en het lijkt alsof Jurre zich tijdens een aanval van Kerkwijk even niet meer kan bewegen: 2-2.

Maar net voor rust recht GDC de rug en door goed samenspel kan Jetze de bal krijgen waar die hoort: 3-2.

Na de rust trap GDC af en zet gelijk veel druk. Er volgen een aantal corners voor GDC, maar de keeper en de verdediging van Kerkwijk laten zien er niet voor niets te staan. Jonathan en Bruce houden achterin de deur goed op slot. Via Bruce, Jetze en Luca volgt weer een mooie aanval, maar de keeper van Kerkwijk heeft de bal klemvast. Daarna weer een aanval via Jesse, Tim, Stefan en Luca. Zo volgen er nog diverse aanvallen van GDC. Helaas worden deze kansen niet benut. Door de wissels wordt er wat geschoven met de posities van de spelers. Het lijkt de jongens van GDC niet te deren, ze blijven goed voetballen. Wanneer Kerkwijk gevaarlijk wordt, zijn daar Jan en Kasper die redding brengen.  Jurre, nu dik ingepakt, hoeft eigenlijk niet in actie te komen. Jonathan haalt nog een aantal keren uit, maar zijn schoten gaan naast. GDC heeft in de 2e helft de overhand, maar helaas vallen er geen doelpunten meer. Eindstand: 3-2.