Maandagavond 10 maart staan de jongens weer klaar voor een inhaalwedstrijd tegen Nivo Sparta (Nivo). Na een iets wat vertraagde start doordat Nivo last van een file had is het de scheidsrechter Levi Splinters die fluit voor het startsignaal. Achter de bal staat Stefan die aftrap naar Bruce en de wedstrijd is begonnen en Luca, Tim en Jan staan wissel. GDC begint goed aan de wedstrijd.  Na een corner van Jesse is het Stefan die de score opent (1-0). GDC gaat goed door en na een goede actie van Jonathan die de bal afgeeft aan Bruce die vervolgens de 2-0 weet te scoren.  Nivo komt beter in de wedstrijd en komt meer aan aanvallen toe maar de verdediging met o.a. Casper en Jonathan staan goed hun mannetje. Door het beter worden van Nivo creëren ze een drietal corner die dan goed worden uitverdedig door GDC. Als Jetze na een goede bal op Bruce die zijn poging net naast ziet gaan is het Nivo die een tegenaanval plaats en er een corner weten uitslepen. Deze corner wordt niet benut omdat keeper Jurre de bal goed weet weg te boksen. Nivo die de aanval weer inzet en een schot op het doel wordt goed gekeept maar de rebound gaat er alsnog in (2-1).

Een steekbal van Jetze is net niet op maat maar GDC weet er toch een corner uit te halen. De corner wordt genomen door Jesse en er volgt weer eeen corner. Ook deze wordt genomen door Jesse en het is Tim die de bal net niet weet te raken met zijn hoofd. Het spel gaat over en weer. Een aanval van Nivo gaat maar net naast. Na wat plaagstootjes van GDC is het Jan die zijn inzet ziet eindigen in de handen van de keeper.

Dan ziet Jetze de keeper van Nivo ver uit zijn doel staan en weet met een hoge bal het doel te bereiken (3-1). Het spel gaat verder en Jurre trapt uit naar Luca die dan een prachtige voorzet heeft voor Tim die zijn inzet in de touwen ziet eindigen (4-1). GDC wordt weer sterker als Levi af fluit voor de 1e helft.

De 2e helft wordt af getrapt door Nivo die sterk beginnen. De 3J-s (Jesse, Jetze en Jonathan) staan even wissel. Nivo zien hun pogingen in de handen van Jurre belanden of naast gaan. Stefan ziet zijn schot ook in de handen van de keeper belanden. Langzaam wordt GDC weer beter en weten weer kans te creëren. Door een goede aanval weet Nivo er 4-2 van te maken.

De ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd,  dan weer een counter van Nivo dan weer een een schot van Jesse op de keeper. Jan weet dan nog een doepunt te voorkomen om de bal van de doellijn te halen.

Een aanval opgezet door Stefan gaat via Jesse naar Jetze die er 5-2 van maakt.

Een counter van Nivo beland op de paal.

GDC zet de aanval weer in en met een mooie draaibal van Jesse is de score 6-2, dit is ook gelijk de eindstand van deze wedstrijd. Jongens prima gespeeld ouders en trainers kunnen tevreden zijn.

Terug