Het is een zonnige zaterdagochtend en de mannen staan weer te trappelen van ongeduld om een potje te voetballen. Tegenstander van vandaag is de E5 van Kozakken Boys. Na de verloren wedstrijd van vorige week zijn de heren vandaag natuurlijk extra scherp en gebrand op een overwinning!

Om 9.15 fluit scheidsrechter Henk van der Kolk (of was het broer Kees, schrijver Arno?) voor de eerste keer en is het spel begonnen. Onmiddellijk na de aftrap gaat GDC in de aanval. Jetze schiet naar Luca maar die kan de eerste kans helaas niet verzilveren.

De Kozakken Boys keeper neemt een snelle uittrap en zijn medespelers zetten snel een zeer gevaarlijke aanval op. Een van hun voorhoedespelers krijgt de bal goed voor de voet en schiet van grote afstand in het doel van GDC. Keeper Jurre is kansloos en dit brengt de stand op 0 – 1.

Gelukkig laten de GDC-ers het koppie niet gelijk hangen, de wedstrijd duurt nog lang. Na de aftrap van GDC  verovert Kozakken Boys de bal en stomen weer op naar het doel van GDC. Gelukkig staat daar verdediger Jan die kordaat ingrijpt en de bal over de achterlijn wegwerkt. Corner Kozakken Boys, maar deze wordt naast geschoten.

Geschrokken van deze daadkracht van de tegenstander besluiten de mannen van GDC om het heft in eigen handen te nemen. Ze zoeken meteen de aanval en Jetze zet voor op Jesse en die schiet op het doel van Kozakken Boys. Hun keeper weet net te redden en werkt de bal over de achterlijn, corner GDC. Deze wordt genomen maar iedereen mist de bal. Kozakken boys werkt weg en de bal gaat over de zijlijn. GDC mag ingooien. Jesse gooit en via via komt de bal bij Luca die met een omhaal a la Zlatan probeert te scoren, helaas naast het doel.

Zo gaat het spel door met aanvallen van zowel Kozakken Boys als GDC. Gelukkig staan bij GDC de verdedigers Stefan en Kasper steeds op de juiste plek om de aanvallen van de tegenstander te stoppen. Het is zeer spannend als Jetze de bal op eigen helft verovert en met een mooie solo opstoomt naar het doel van Kozakken Boys. Daar haalt hij verwoestend uit en schiet raak! 1-1

Aftrap Kozakken Boys, onmiddelijk gaan de GDC-ers aan de slag om de bal af te pakken. Jonathan doet goed werk op het middenveld en krijgt de bal te pakken. De bal komt terecht bij Jetze en die weet het doel van de tegenstander weer te vinden! 2 – 1!!

Opnieuw aftrap voor Kozakken Boys. GDC voelt dat er meer inzit en zit er meteen bovenop. De bal wordt veroverd en al snel komen er weer kansen voor GDC. Bruce krijgt de bal en speelt goed af naar Jonathan, hij schiet net naast. Ook Tim doet aan de linkerkant goed werk en laat zijn loopvermogen zien door veelvuldig de bal mee naar voren te nemen. Tim zet voor maar de bal stuit op een tegenstander die hem over de zijlijn speelt. Bruce mag ingooien en krijgt de bal voor de voeten van Jonathan die niet aarzelt en schiet! 3 – 1!

Met deze stand gaan we rusten, leiders Tonnie en Wietse zullen de mannen in de pauze nog wat tips meegeven voor de tweede helft.

Na rust trapt Kozakken Boys af. Daar zijn waarschijnlijk instructies gegeven in de rust want er wordt nu veelvuldig geduwd en shirts getrokken.. Hierdoor raakt GDC wat van de wijs en kan de tegenstander snel aanvallen. Doelpunt Kozakken Boys, 3 – 2.

Nog niet helemaal bijgekomen van de schrik laten de GDC-ers de tegenstanders een aantal keren gevaarlijk voor Jurre zijn doel verschijnen maar dankzij positieve aanmoedigingen van de trouwe GDC supporters draaien de mannen bij en herpakt GDC zichzelf. Ze zoeken meteen weer de aanval en bouwen hun spel steeds weer goed op via de middenvelders. Tim krijgt goed de bal in de voeten gespeeld en kan voorzetten. De bal beland bij Jonathan en die schiet met veel kracht de bal in het doel van de tegenstanders. 4 – 2!! Opgelucht halen de supporters adem!

Door deze voorsprong gaat GDC wat vrijer spelen en door goed combinatie spel komt de bal nu veelvuldig bij onze voorhoedespelers. Verdedigers Kasper, Jan en Stefan hebben de zaak achterin goed op orde waardoor keeper Jurre nu rustig vanuit zijn doel kan toekijken.

Via Bruce en Jesse komt de bal nu eenvoudig bij Luca die voorzet op Tim. Die laat zien dat hij niet alleen goed kan lopen maar ook een goed schot in de benen heeft! Doelpunt GDC! 5 – 2!!

Na de aftrap van Kozakken Boys krijgen zij nog een kans maar Jurre maakt zijn doel goed klein waardoor niet gescoord kan worden. Hij schiet snel uit en de bal komt goed voorin door prachtig samenspel van GDC en Jetze krijgt kans om voor te zetten. De tegenstander loopt nu achter de feiten aan waardoor Luca helemaal vrij staat en met een goed schot de keeper kansloos laat! 6 – 2!!

Gelukkig voor Kozakken Boys fluit de scheidrechter niet veel later het eindsignaal en heeft GDC zijn verdiende thuisoverwinning op zak!!

Volgende week staat de uitwedstrijd bij Altena op het programma. En of er nu gewonnen wordt of verloren, zolang het plezier en het samen doen voorop staat ben je altijd een winnaar!!

Terug