We begonnen de wedstrijd om 09:15 tegen DSC uit Kerkdriel. De vorige wedstrijd werd uiteindelijk 4-4 nadat Ward (Kerkdriel) en Amber (GDC) beiden 3 doelpunten wisten te scoren. Met laaghangende bewolking (mist) en de zon die probeerde door te breken, was het tijd om te beginnen. Het zag er naar uit dat we de eerste helft alleen maar benen over het veld zouden zien rennen. Gelukkig werd het vrij snel helder en konden we gaan genieten van de laatste competitie wedstrijd.

Britt had dit keer de handschoenen aan en stond in het doel, klaar om de ballen op te vangen. Nikita had zoveel zin om mee te doen dat ze ondanks haar gebroken vinger, toch gewoon op het veld stond om te spelen. Klasse gedaan Nikita en ook een uitstekende wedstrijd gespeeld!
Verder was iedereen aanwezig en na de strijdkreet van de dames kon de wedstrijd beginnen. DSC begon gelijk goed aanvallend en ook Ward was van de partij om te gaan schieten. Gelukkig was Amber vandaag OOK van de partij zodat het evenwicht kon worden bewaard. In de eerste 10 minuten waren er voor beide teams kansen op doel maar het lukte niet om te scoren. Nikita deed voortreffelijk haar best om te verdedigen en het lukte bijzonder goed om de heren het zo lastig mogelijk te maken.
Angenitha en Dana waren gewaarschuwd voor het gevaar (Ward) en gingen hier mee aan de slag. Beide dames zijn uitstekende verdedigers die er altijd weer zijn op het moment dat het gevaarlijk wordt. Imke was dit keer ook van de partij en dan weet je dat er wat kan gebeuren. Zo zagen we haar in actie met de bekende schouderduw en daar vloog een DSC-er door de lucht. Beide benen van de grond en herstellende van het zetje van Imke’s talent (schouderduw..) was de toon gezet.
Eline stond in de voorhoede en deed super haar best om langs de verdediging te sprinten. Helaas voor haar zat de verdediging goed op slot en was het ook voor Amber en Imke, lastig om voor het doel te komen. De kansen die er waren, daarbij moest van afstand worden geprobeerd om te scoren. Amber zat een paar keer dichtbij met flinke schoten op doel maar zonder succes. Ondanks de super inzet van alle dames bleef het de eerste helft 0-0.
In de tweede helft was het heerlijk zonnig en nu maar zien of de dames weten te scoren. Naast ons (F2) stond Marvin te genieten van zijn team op het veld, die volop aan het scoren waren tot volle tevredenheid van Marvin.
Bij ons ging het even wat minder en DSC zag kans om het eerste doelpunt te maken (0-1) na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben. Mirte was nu keeper en heeft een zeer fraaie uittrap, dit kwam nu goed van pas. Ook Kyra zet vol in en kreeg een prachtige kans voor het doel, helaas lukte het dit keer niet om te scoren. Ook Amber en Eline zagen we een paar keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander maar zonder het gehoopte resultaat. Eline schoot over de bal heen en Amber zocht het zijnet van het doel….
Ward (DSC) had er zin in en kreeg een paar minuten later weer de kans om te scoren en deed dit met veel plezier (0-2). De laatste 10 minuten was het knokken om toch nog gelijk te komen, er vlogen zelfs schoenen uit en er werd nog van alles uit kast gehaald om te kunnen scoren. Veerle en Irene hadden er duidelijk veel zin in en waren constant op zoek naar de tegenstander om het hen zo lastig mogelijk te maken. Helaas voor ons was de verdediging goed op orde en werd het uiteindelijk 0-2 in het voordeel van DSC.
Blijkbaar werkte het aanstekelijk want ook deze blauw-witte ploeg begon na afloop een kring te vormen om daarna HUN “war-cry” te laten horen. De penaltys werden tot slot nog genomen en onze dames wisten flink te scoren. De dames werden uiteindelijk toch nog (spontaan) getrakteerd op een heerlijk zakje friet met……
Op naar de volgende (vriendschappelijke) wedstrijd die we volgende week zaterdag mogen spelen tegen GRC. We hebben er zin in!