Zaterdag 21 oktober 2023

GDC JO18-1 – BZS JO18-1

Vandaag de laatste wedstrijd van de 1e fase voor de jongens van GDC JO18-1. En wat voor een wedstrijd, een echte topper tussen de nummer 1 en 2.

Onze eigen vlogger, Mathijs, had via social media toeschouwers opgeroepen om naar de wedstrijd te komen kijken. Want het zou een spektakel worden.

Die ochtend had ik om 9.00 al een gemiste oproep van Mathijs, want de tenues stonden daar nog. Komt goed, ik haal ze op. Eenmaal aangekomen, staat Mathijs al te wachten, om opgehaald te worden door Axel. Ik rij net weg en daar komt Axel al aan. Kon toch moeilijk zien of hij zijn ogen open had, ze waren in ieder geval erg klein. Als dat maar goed komt met de wedstrijd.

Eenmaal bij GDC aangekomen, Mathijs heeft zijn broodje viandel al  besteld. Dani G, Tobias, Axel, Sem en Ezra zijn inmiddels ook gearriveerd. De jongens hebben er zin in. Inmiddels is het bijna half 12, de meeste jongens zijn aanwezig. Op het laatste nippertje komen Dani V, Dani T en Revi binnen sjokken. Ik hoop dat ze tijdens de wedstrijd toch iets actiever aanwezig zullen zijn. En heel verrassend komt er een appje binnen van Mees dat hij iets later is.

Voor de wedstrijd met elkaar nog even een mooie groepsfoto gemaakt in het zonnetje. Warm lopen en een balletje rond tikken. Milan wordt warm geschoten. En dan zijn we klaar om met de wedstrijd te beginnen.

Zodra er is afgetrapt komen de blauw-gele rookwolken over het veld. Het is maar goed dat Milan geen reddingen hoefde te verrichten de eerste paar minuten.

De wind speelde parten, deze wedstrijd, het was lastig voetballen. Halverwege de 1e helft wilde Dani T een voorzet geven, de wind kwam eronder en draaide de bal het doel in. 1-0. Verder waren het veel lange ballen en weinig voetbal. Zo gingen we de rust in.

Na de rust, wind tegen, werd er wel wat meer gevoetbald. Maar eigenlijk was het de slechtste wedstrijd tot nu toe. Revi, die iedere wedstrijd wel zijn doelpunt mee pikte, bleef vandaag droog staan. Al was dat de avond ervoor waarschijnlijk wel anders geweest.

Rens had er de 2e helft zin in, die bleef lopen, en kreeg de rest mee. Ook Sem bleef gaan op de zijkant. Waardoor Ezra  uiteindelijk de 2-0 kon maken. Toch bleef het spannend. Milan moest nog een aantal reddingen verrichten, waarbij hij zijn vingers had bezeerd, maar hij speelde de wedstrijd uit.

Nathan die een hekel heeft aan sprinten op de training, die zag ik een sprint trekken. Als het moet, dan staat hij er hoor.

En dan het laatste fluitsignaal. De mannen blij, champagne wordt ontkurkt en het feest kan beginnen!