Zaterdag 28 oktober 2023 GDC JO18-1 – Right-Oh JO18-1: 4 – 5

Vanaf de 1e minuut zit GDC er goed bovenop, dit resulteert dan ook gelijk in een doelpunt, door goed doorlopen van Ezra, hij komt in duel met de keeper en scoort de 1-0.

Het voetbal gaat op en neer. GDC heeft toch wel het betere voetbal en creeërt de kansen, maar maakt ze niet af. Dan in de 25e minuut krijgt GDC een vrije trap. Deze wordt genomen door Dani Thur. De bal komt bij Ezra terecht, die legt de bal terug op Dani Thur, die hem van buiten de 16 meter met een rechte streep rechtsboven in de kruising schiet.
Sem krijgt nog de kans op de 3-0, maar schiet in de grond in plaats van tegen de bal.
Na een half uur mag Axel even gaan uitrusten. Mathijs komt er voor hem in.
Dan is er in de 40e minuut onnodig balverlies op het middenveld, De verdediging staat niet helemaal goed, waardoor Right-Oh de tegentreffer kan maken.

Met 2-1 gaan we de rust in.Na de rust komt Mees erin voor Nathan.

Gelijk na de rust zitten we er weer bovenop. Dani Vos verovert de bal, passt deze naar Axel, die de bal gelijk doortikt naar Ezra. Ezra speelt een verdediger en schiet vervolgens op doel. De keeper weet dit schot nog te keren, maar vanuit de rebound scoort Ezra alsnog.

Dan in de 49e minuut krijgen we een corner voor Right-Oh. Hieruit wordt gescoord.
Het voetbal in de 2e helft is wat rommeliger, passes die niet aankomen, onzorgvuldig en nonchalant voetbal met momenten.
Dan in de 60e minuut wordt Ezra in het 16 meter gebied neergehaald, penalty. Ezra weet deze zelf te benutten.
Vervolgens 5 minuten later weer een corner tegen en weer een doelpunt tegen. Vervolgens een minuut later hebben wij een ingooi, deze wordt door het midden ingegooid en veroverd door de tegenstander. De tegenstander loopt vervolgens vrij makkelijk door de verdediging heen en een doelpunt tegen.

Na het tegen doelpunt krijgt Dani Groenenberg een akkefietjes met zijn tegenstander en duwen elkaar, beiden 10 minuten afkoelen langs de lijn.

Right-Oh voelt en ziet mogelijkheden en gaat meer druk zetten. GDC gaat onzorgvuldiger voetballen. De rechterkant wordt nauwelijks meer gevonden en benut. En dan in de 75e minuut balverlies op het middenveld, onnauwkeurige aanname, waardoor Right-Oh in balbezit komt en weet te scoren.
Dit werd tevens de eindstand.

Er had meer in gezeten. De doelpunten die we tegen kregen, gingen er te gemakkelijk in. En kansen die we gecreëerd hebben, daar hadden er wel een paar van in gemogen. En vooral de passes zuiverder inspelen en niet te nonchalant voetballen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Roda Boys uit op het programma.