Gelukkig is het weer zover. Het voetbalseizoen begint!  Vandaag spelen we, meiden E1, onze eerste oefen- tevens bekerwedstrijd van het seizoen tegen GRC’14. Dit team is net gestart en ook voor GRC is het de 1e wedstrijd.

Het meiden E1 team van dit seizoen bestaat uit: Mirte, Inge, Irene, Jannique, Eline, Kyra, Veerle, Juule en Dana. Vanwege de absentie van Dana en Juule mocht Amber deze keer ook meedoen.

Mirte begint als keepster, Irene en Inge bemannen de posities achterin. Het middenveld bestaat uit de nieuwe aanwinst Jannique, Eline en Kyra. Voorin bijt Veerle het spits af. Dit betekent dat Amber als wissel begint.

Na een uitgebreid praatje door de nieuwe leider / trainer Wietse beginnen de meiden aan een korte warming up.  Vlak voordat Levi op zijn fluit blaast, laten de meiden horen dat ze de yell nog niet verleerd zijn. Helaas zijn de meiden van GRC daar niet van onder de indruk en de eerste gevaarlijke aanval is voor GRC. Gelukkig is Inge wakker en stelt met haar lange passen orde op zaken.

Al snel gaat GDC aanvallen en binnen een paar minuten ligt de bal bij GRC in het net.

Eline is de doelpuntenmaakster.  Binnen de kortste keren herhaalt ze dit truckje en neemt GDC afstand. Het is best warm en dat merken de meiden. Ze proberen de bal goed over te spelen en de tegenstander er achter aan te laten rennen. Dit lukt gaandeweg de 1e helft steeds beter.

Zo weet Amber mooi voor het doel Eline vrij te spelen en andersom probeert Eline Jannique of Kyra een doelpunt te laten maken.

Mooi is het om te zien dat de meiden elkaar een doelpunt gunnen. Zo loopt GDC uit naar 8-0 ruststand.

In de rust worden de goede dingen verteld en ook wordt aangegeven hoe sommige dingen beter kunnen worden opgelost.

Na de rust het zelfde wedstrijdbeeld. Een dapper GRC, dat de complimenten verdient voor hun inzet en een GDC dat probeert om goed over te spelen. De verdediging en keepster houden ook nu de 0.

De wedstrijd eindigt in 15-0 en de doelpunten vandaag worden gemaakt door Amber, Kyra en Eline. Volgende week zijn Dana en Juule er weer bij.

Helaas zal Veerle de komende weken niet mee kunnen doen. Ze heeft namelijk zaterdagmiddag haar pols gebroken. Veerle, van harte beterschap en hopelijk snel tot gauw.