Het is zaterdagmorgen 3 september, 7:10. Ik word wakker gemaakt. Het voetbalseizoen begint weer en we moeten meteen erg vroeg voetballen in Hei- en Boeicop.  Zo aan het einde van de vakantie valt dit tijdstip niet mee.  Na een bruine boterham vertrokken we naar GDC.

Rond 7:45 vertrokken we naar HSSC. Toen we daar aankwamen, gingen we meteen naar de kleedkamers. Nadat we omgekleed waren, kwam onze (nieuwe) coach. Hij had een blad bij waarop alle posities stonden. Omdat we allemaal voor het eerst op een heel veld moesten voetballen snapten we er helemaal niets van, maar toen hij het uitlegde wel. Belangrijk om te onthouden was probeer zo veel mogelijk over te spelen want rennen met de bal houd je niet heel de wedstrijd vol. Ook stond op het papier het volgende te lezen: “Fouten maken mag maar opgeven niet!””.

Na dit praatje gingen we naar buiten voor een korte warming up. Tegen de scheidsrechter werd gezegd dat het voor ons allemaal nieuw was en als we een keer niet snapten waarom hij floot of dat hij dit wilde uitleggen. Gelukkig gold dit voor de tegenstander ook, zij stonden ook (bijna)allemaal voor het eerst op een heel veld.

Vandaag stond Imke op de goal. Zij had een erg goede redding in de 1e helft. Achterin stonden Angenitha, Britt Gouda, Inge en Irene. Op het middenveld Juule, Mirte, Amber en Janne-Lynn. Voorin Gwen en Nikita.  Dana begon als wissel en Britt Heeskens was afwezig.

De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op. We probeerden goed over te spelen maar op zo’n groot veld staat iedereen ook gelijk wat verder weg. Dus dit was erg wennen in het begin. Toch wist Gwen na ongeveer een kwartier te scoren. Dana kwam erin voor Britt en Inge ging naar het middenveld. Hier wist ze al heel snel  de 0-2 te scoren. Daarna ging het even snel, Amber maakte de 0-3 (met links), Gwen de 0-4 en 0-5. HSSC kwam ook regelmatig op onze helft en uit 1 van de corners maakte zij de 1-5. Toen was het rust.

In de tweede helft stonde we nog 2 keer buitenspel. Dat was ook nieuw voor ons!.  Daarna scoorde Inge ook nog de 1-6 waarbij ze het presteerde om haar schoen ook mee uit te schieten.  Hiervoor had Inge ook al op de paal geschoten. Toen kregen we een corner. Mirte nam hem en de bal kwam weer bij Mirte terug. Ze dacht niet na en schoot de bal hoog richting doel. Helaas kwam de bal tegen de lat. Ook Angenitha dacht nog een doelpunt te maken. Net buiten de zestien schoot ze de bal goed hard in de hoek maar de keepster van HSSC had een erg goede redding. En daarna kwam Amber hoor! De keeper nam de achterbal en dus stond de keeper ver uit de goal, en Amber onderschepte de bal en scoorde over de keeper heen! En de uitslag is 1-7!

Jammer genoeg mochten we na de wedstrijd geen penalties meer nemen, net nu het doel een stuk groter is.

Leuk om nog te vermelden is dat de vader van Janne – Lynn ons dit seizoen vaak wil helpen met het vlaggen en hij dit tegen HSSC supergoed heeft gedaan!

De pen geef ik door aan Mirte Bouman. Die schrijft een verslag van onze volgende wedstrijd tegen De Zwerver.