Vanochtend stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. We moeten tegen de nummer 2 uit de competitie en de vorige wedstrijden ging het elke keer aardig gelijk op. Wel hadden we vandaag wat aanvullingen nodig, omdat er 4 spelers niet bij konden zijn. Dani Vos en Thom de Koning waren alvast aan het bijkomen van de vermoeiende competitie, Nathan Somsen moest van de dokter nog een week rust houden met zijn sleutelbeen en Sem Versteeg was ziek. Gelukkig was Dani Thur wel van de partij, na zijn valpartij deze week. Verder kwamen Eline de Haan en Amber van Aartsen ons versterken vanuit de F3 (Meisjes). Tenslotte had onze mascotte Tobias Somsen ook zijn voetbalspullen maar meegenomen, zodat we in geval van nood toch konden wisselen.

Nu Tom van Dijk de enige speler was die wel eens vaker achterin staat, en we erg veel aanvallende spelers hadden moest er in de opstelling het een en ander aangepast worden. Na enig denkwerk zijn we met de volgende opstelling begonnen. Tim van de Heuvel op doel. Achterin Tom van Dijk en Jelle Bouman. Op het middenveld begonnen we met onze twee gastspeelsters Amber van Aartsen en Eline de Haan, samen met Tygo van Hemert. Voorin stond de niet geheel fitte Dani Thur.

In de eerste minuten hadden we vaak de bal en werden er door goed overspelen ook een paar kansjes gecreeërd. Maar ook Kerkwijk speelde goed over en werd ook een aantal keer gevaarlijk. Na één van deze aanvallen kreeg Kerkwijk een corner. Het was even lastig, maar uiteindelijk stonden we allemaal aan de goede kant van onze tegenstander en stond er niemand van Kerkwijk vrij. De bal kwam laag voor het doel en Eline wilde de bal wegschieten, maar helaas raakte ze de bal met haar scheenbeschermer en daardoor verdween de bal in ons eigen doel. We lieten ons hierdoor niet van de wijs brengen en gingen gewoon door met goed overspelen. Maar helaas wist Kerkwijk na een mooie voorzet vanaf de linkerkant toch de 2-0 te scoren. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe beter het zichtbaar was dat we veel spelers hadden, die gewent zijn om voorin te voetballen, want als Kerkwijk de bal had, dan stond er regelmatig een speler van hen vrij. Maar door goed verdedigen van Amber, Jelle en Tom kon vaak worden voorkomen, dat de spelers van Kerkwijk op doel konden schieten. En als dit wel lukte, dan kon de alweer uitstekend keepende Tim de ballen tegenhouden.

Dit beeld was ook in de tweede helft te zien. En ondanks dat wij goed ons best deden kon Kerkwijk nog twee keer scoren, voordat wij zelf weer gevaarlijk konden worden. In de laatste minuten kregen we nog een paar mooie mogelijkheden, maar helaas hadden we niet genoeg kracht meer om de keepster van Kerkwijk te passeren, of ontbrak de juiste richting. Deze kansen kwamen allemaal door goed samenspelen tot stand. In de laatste minuut kreeg Kerkwijk nog een corner, en ook deze kwam laag voor het doel en doordat de bal door Tobias werd gemist kwam de bal per ongeluk tegen de voet van een speler van Kerkwijk en rolde de bal daardoor van dichtbij in het doel. De eindstand kwam daarmee op 5-0, maar gezien het samenspel en de inzet hebben alle spelers toch een groot compliment verdiend.

Het was leuk om te zien, dat Tim vandaag weer heel goed en gedreven stond te keepen. Dat Tom van Dijk en Jelle goed bleven verdedigen. Dat Amber en Eline ook met de F1 goed meekunnen komen. Tygo heeft vandaag heel goed overgespeeld en vooral in de tweede helft de bal ook een aantal keren heel goed afgeschermt, zodat de tegenstander niet bij de bal kon. Tobias heeft na een lastig begin (de tegenstanders waren van dichtbij toch wel groot) zicht goed hersteld, en hij heeft een aantal mooie passes gegeven. Ten slotte heeft Dani Thur ondanks zijn blessure aan zijn knie toch vooral in balbezit zijn kwaliteiten laten zien. En natuurlijk heeft Nathan ook vandaag zijn eigen team weer aangemoedigd, ook al was het wel lastig om toe te moeten kijken als je zelf niet mag voetballen.

Ik hoop dat we het seizoen op zaterdag 17mei op het toernooi bij Be Ready in Hank ook goed kunnen afsluiten. Maar als jullie met dezelfde inzet spelen als de laatste twee wedstrijden, dan moet dat zeker lukken.

 

Terug