19 oktober om 09:00 kwam het verlossende fluitsignaal, Eline nam de aftrap en startte de aanval. Vanaf de eerste minuut was GDC vol in de aanval en het eerste doelpunt viel al na twee minuten speeltijd. Dani Vos wist moeiteloos te ontsnappen aan de tegenstander en wist als een stormram door de verdediging te beuken om het eerste doelpunt te verzilveren. Langs de lijn was er opluchting bij de “GDC voetbalvrouwen” en ook de mascotte Simba, de Jack Russel uit Genderen, was zichtbaar tevreden met dit fantastisch doelpunt.

Hierna volgde de aanval van Kerkwijk en mocht GDC verdedigen. Dani Vos, Tom van Dijk, Tygo van Hemert zorgden voor het verdedigingsblok.
Vooral Tom van Dijk wist als een wesp de bal te ontfutselen van de tegenstander, die volslagen beduusd achterbleef en géén idee had wat hem was overkomen. Op volle snelheid is Tom volledig superieur aan zijn tegenstander.
In de 9e minuut, corner GDC met helaas geen doelpunt tot gevolg, wel meer druk op de tegenstander. Kerkwijk blijft hameren en met een slimme voorzet naar de spits, weet Kerkwijk te scoren (1-1).
Dan breekt in de 15e minuut Eline uit met een solo-actie richting doel, de bal gaat rakelings langs de paal.
Het blijft nu spannend, ook Dani Thur weet te ontsnappen aan de verdediging maar de keeper van Kerkwijk doet zijn werk prima (tot nu toe).
Een minuut later is het dan toch raak, Dani Thur schiet subliem de bal in het netje van de tegenstander (1-2).
Alles klopt nu, verdedigend zie het er prima uit met mooie acties o.a. van Tom de Koning, Tom van Dijk en Dani Vos. Ook de aansluiting naar voren wordt soepel gemaakt en dan wordt de tegenstander voor de derde keer verrast.
Dit keer is het Eline, die met zig-zag bewegingen de tegenstander passeert en de keeper op het verkeerde been zet, waardoor het 1-3 wordt. Eline mag zich nu verheugen op een paar “nieuwe” voetbalschoenen, afspraak is afspraak.
Rust….
Kerkwijk begint na de rust sterker en aanvallender. Niet vreemd als je als Kerkwijk de keuze hebt uit 13 of 14 spelers, tegen de 7 “geel-blauwe” vedetten van GDC F1.
Dan komt er in de 27e minuut een hoekschop voor Kerkwijk. De voetbalvrouwen van GDC zijn wat afgeleid door deze goedgetrainde jongen van Kerkwijk. De bal wordt neergelegd en dan volgt zijn schot. De bal krijgt flink effect mee en draait in één keer, over het hoofd van onze keeper Tim, in de kruising. Het wordt even stil, vooral langs de lijn, de dames zijn volledig van slag van deze actie. Het staat nu 2-3 met nog 13 minuten speeltijd voor de boeg.
GDC komt goed terug met een zeer fraaie uitbraak van Dani Thur die de verdediging weet te omzeilen en de bal in het doel schiet (2-4).
Ondanks het feit dat de tegenstander beschikt over voldoende verse krachten en vooral lange personen, zijn ze niet opgewassen tegen het GDC geweld.
Tygo doet zijn uiterste best maar het lukt helaas net niet om te scoren (tot twee keer toe). Ook Tom de Koning gooit zijn schouders erin en ontfutseld keer op keer de bal van de tegenstander. Ook Dani Vos en Tom van Dijk zijn te sterk verdedigend voor de Kerkwijkers.
Door goed samenspel krijgt Eline de zoveelste kans om te scoren (31e minuut) maar de bal gaat net langs de paal.
Dan zijn we beland in de slotfase van het duel en volgt de climax. Dani Thur zorgt voor een knappe voorzet en Eline mag nog één keer schitteren. Met een prima schijnbeweging gaat de bal langs de keeper en staat het 5-2!
Met 44 speelminuten hebben we mogen genieten van een fantastische wedstrijd met als resultaat 3 punten voor GDC F1. Klasse!