Een verslag schrijven over een wedstrijd is niet moeilijk wanneer er voldoende gebeurd in een wedstrijd en er dus veel over te vertellen valt.
Maar soms zijn er ook wedstrijden waar je maar weinig over kunt vertellen en afgelopen zaterdag was het zo´n wedstrijd.

Een uitwedstrijd bij het laag geklasseerde NOAD´32 wat toch altijd een streekderby blijft en NOAD´32 blijft een ploeg die je zeker niet
moet onderschatten. Maar het was aan GDC om de drie punten mee naar huis te nemen en bij te blijven om de eerste plaats op de ranglijst.

De eerste helft kwam GDC zoals al de gehele competitie goed uit de startblokken en gaf NOAD´32 niet de gelegenheid om te voetballen. Vroeg druk zetten en van daaruit gaan voetballen. Dit leidde al meteen tot een aantal gevaarlijke momenten uit standaard situaties en goed opgezette aanvallen via de zijkanten. GDC had de touwtjes in handen en liet de thuisploeg geen moment in de wedstrijd komen. Vlak voor rust kon dan ook eindelijk de openingstreffer gevierd worden, Kevin Bouman gaf voor vanaf de rechterkant en het was middenvelder Johnny van Mersbergen die de 0-1 binnen kopte.

Na de rust toch weer een GDC dat ver terug zakt qua spelniveau, het lijkt op de een of andere manier een terugkerend probleem aangezien dit toch al de derde wedstrijd op rij is waarin dat gebeurd. GDC liet NOAD’32 meer komen en voetballen maar echt gevaarlijk werd het nog niet. GDC daarentegen probeerde wel de nodige aanvallen op te zetten maar deze stranden voortijdig door de verkeerde keuzes of eindpasses. Halverwege de tweede helft kwam GDC met de schrik vrij toen een afstandsschot op de paal belandde en daarna uit nood tot een corner verwerkt kon worden. Dit bleek achteraf ook het eerste wapenfeit maar ook meteen de laatste van de gastheren. GDC speelde de wedstrijd stroef uit en kon helaas niet meer profiteren van een aantal counter mogelijkheden. Na het laatste fluitsignaal konden er weer drie punten bijgeschreven worden en door de ontwikkelingen op andere velden kon er weer een gedeelde eerste plaats samen met WNC begroet worden.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma waardoor de ploeg zich twee weken lang kan voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Schelluinen.