GDC speelde vandaag het tweede bedrijf tegen Kozakken Boys. Deze wedstrijd werd voor de winterstop in de rust abrupt onderbroken omdat het eerste elftal op het kunstgras verder moest spelen met de scheidsrechter van het tweede elftal. In deze eerste helft tikte GDC de bezoekers van het kastje naar de muur maar de grote kansen werden niet benut waardoor er met een 0-0 ruststand een einde kwam aan de wedstrijd.

Deze zaterdag werd de wedstrijd hervat en het werd al snel duidelijk dat het missen van kansen in het systeem van de ploeg is blijven hangen. GDC begon goed en sterk aan de wedstrijd en kon met vlotte aanvallen voldoende kansen creëren maar de bal ging niet tegen het net. Door de het laten liggen van deze kansen krijg je vaak zelf het deksel op de neus en dat gebeurde uiteindelijk ook in deze wedstrijd. Emiel van der Heijden verslikte zich op de achterlijn en de Kozakken Boys aanvaller was hem te slim af en die kon op zijn beurt een mede aanvaller bereiken die de bal makkelijk kon binnen tikken. Een flinke domper voor de thuisploeg en dit kon je ook terug zien in het spel. Het werd wat gehaast en de zorgvuldigheid vloeide weg. Een aantal minuten later gooiden de bezoekers de wedstrijd op slot. Een verdedigingsfout van linksback Renzo van Emmerik werd na goed doorgaan genadeloos afgestraft door een strak schot in de lange hoek.

DSC_1883 2e veldspel

GDC kreeg nog wel een goede mogelijkheid via Maarten van Wijlen maar het moest een zeer zure nederlaag slikken. De teleurstelling was goed te merken in de kleedkamer en met wat gesprekjes werd samen de teleurstelling verwerkt. Toch moet ik de ploeg een compliment maken dat het met vertrouwen uitkijkt naar de komende wedstrijden. Vorige week is er een helft prima gespeeld en ook vandaag was het eerste deel van de wedstrijd prima. Met name het dynamische spel en de positiewisselingen pakten vorige week de eerste helft goed uit! De ploeg laat zich niet gek maken door allerlei negatieve uitlatingen en opmerkingen vanaf de “zijlijn” en heeft veel vertrouwen in de komende wedstrijden. Als de doelpunten gaan vallen dan komt het helemaal goed voor deze jonge ploeg.

Volgende week wacht Woudrichem uit om 12.00 uur op Sportpark Het Bolwerk!