Hallo Dames,

Het begon vanmorgen vroeg (09:00uur) met de wedstrijd tegen Kerkdriel. Al onze dames stonden te springen om het veld in te kunnen om te zien of ze Kerkdriel konden verslaan. Om 09:02 mocht GDC de aftrap nemen en was de partij begonnen.
Voorin waren Nikita en Veerle aan het worstelen met de tegenstander en op het middenveld zagen we Eline en Dana. De eerste helft stond Imke op het doel en werd de verdediging gevoerd door Angenita en Kyra. Imke als keeper, zag er met de (boks)handschoenen en dreigende blik, uiterst gevaarlijk uit.
Angenita was vandaag in topvorm en wist met zeer snelle sprintjes de bal constant af te pakken van de aanvallers van Kerkdriel. Ook Kyra wist bal op bal te veroveren en nam deze vervolgens snel mee naar voren. Helaas was de verdediging van Kerkdriel wakker en botste ze op een muur van spelers.
Na 10 minuten wist onze “geoliede GDC machine” het eerste doelpunt te scoren (Eline). Met wat zig-zag bewegingen wist Eline te ontsnappen aan de verdedigers van Kerkdriel en was het alleen nog maar de keeper op het verkeerde been zetten en de bal lag keurig in de hoek van het doel 0-1.
Alle dames waren gefocused en daar kwamen de kansen voor GDC. Veerle stond voorin te wachten op de bal, haar nieuwe schoenen schitterden in de zon. De bal kwam en Veerle stormde op doel. Helaas warden schoenen nog iets te nieuw dus de bal kwam niet in het netje terecht. Een paar minuten later was het weer raak, Eline sprintte ervandoor en met de bekende snelle schijnbewegingen wist ze ook dit keer het doel te bereiken (0-2).
Ook Nikita wist handig de bal handig te veroveren en samen met Dana waren ze prima in staat om de tegenstander onder druk te zetten.
Helaas net voor het einde van de eerste helft wist Kerkdriel toch nog een doelpunt te scoren (1-2).
Na het bekertje ranja en het bekende fluitsignaal vlogen de dames weer over het veld. Dana was nu keeper geworden en Imke had er duidelijk zin in. Imke vloog van links naar rechts om het felbegeerde GDC doelpunt te maken. Ze duwde de “kerkdriel-boys” alle kanten op, om toch maar bij het doel te kunnen komen.
Hoe graag ze ook wilde, het zat er deze keer niet in. Ook Veerle moet toch nog even wennen aan de nieuwe schoenen want ook de nieuwe bal-kansen werden helaas niet verzilverd.
Angenita en Kyra bleven achterin vechten als leeuwinnen maar ook de tegenstander maakte gebruik van de kansen die er kwamen. Een lange bal werd aangenomen door een aanvaller van Kerkdriel en afgemaakt met een fraai schot 2-2.
De dames bleven strijden ondanks de vermoeidheid en weer kwam er een kans om te scoren. Eline wist de bal af te pakken en weer was het raak (2-3).
Met nog maar een paar minuten te spelen, bleef Kerkdriel aandringen op de gelijkmaker. Helaas voor ons kregen ze toch nog hun zin en werd het uiteindelijk 3-3.
Dit is een uitstekend “1e” resultaat voor deze fantastische nieuwe DAMES ploeg (F3) die vandaag hun primeur hebben gehad.