Woensdag 12 maart 2014 om 18:30 lag de bal op de stip. Het was een thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Haarsteeg (F9G) die afgelopen zaterdag helaas verhinderd was. GDC nam de aftrap en we zagen hoe beide teams elkaar aan het aftasten waren en gedurende de eerste minuten bleef het  gelijk opgaan. Imke was vandaag wel aanwezig maar had haar talenten zaterdag al laten zien bij de F1. Imke had in deze wedstrijd maar liefst twee keer gescoord en daarmee de F1 DRIE PUNTEN geschonken! Bravo, Klasse.

Deze wedstrijd dus zonder Imke maar we hebben NOG 10 KANJERS die allemaal voor goud willen gaan.
Na dik 10 minuten te hebben gespeeld, zien we hoe de dames het spel beginnen over te nemen en snelheid in het spel brengen.
Dit tot enige frustratie bij spelers van de tegenstander die nu vaker tegen de rugnummers van GDC aan kijken en moeite krijgen met verdedigen. We zien hoe Britt de bal net naast schiet, een halve meter en het was wel raak. Ook het middenveld schuift naar voren en de spitsen doen hun werk.
Eline vliegt als een hazewindhond over het veld en worstelt zich door de verdediging om in de 16e minuut dan eindelijk het verlossende eerste doelpunt te maken (1-0). Uitstekend gedaan en wederom een hoge mate van inzet getoond, klasse!
We blijven aanvallend maar de doelpunten blijven ruim achter bij de kansen die voorbij komen. Het levert wel een flink aantal oefeningen op in het nemen van hoekschoppen.
Haarsteeg benut de uiterste spits effectief want met een simpele steekbal, richting deze lange speler gaat het helaas mis. Deze jongeman schiet er als een snoek vandoor en stormt af op het doel waar Mirte al staat te wachten. Hij benut zijn zeldzame kans en schiet fraai binnen (1-1). Angenitha en Dana zijn nu gebrand op deze hardlopende, achterblijvende spits en bedenken een plan voor de tweede helft om verdere schade te voorkomen.
Al met al krijgt Haarsteeg toch nog een aantal kansen maar onze verdedigers (Angenitha en Dana) zijn dit keer niet  te verslaan. Ook zien we hoe Mirte (de vrouwelijke Edwin van der Sar) zorgt voor uitstekende acties in en rondom het doel. Ook de uittrappen zijn hoog en ver en belanden precies waar ze moeten zijn, prima gedaan.
Gelijk na de  aftrap van de tweede helft zijn we nog beter gaan voetballen en zien we hoe de tegenstander bijna alleen nog kan verdedigen. Dit is koren op de molen van ons (aanvallend) team en de horentjes gaan omhoog! Het hele team vliegt als een zwerm bijen over het veld en helpen elkaar door goed samenspel en een hoge mate van inzet. Irene, Kyra, Nikita,Britt en Veerle domineren het middenveld en achterin staat een ijzersterk duo (Angenitha en Dana) die werkelijk alles hebben gegeven qua inspanning.
Hierdoor komen er snel kansen en we zien hoe Amber en Eline jagen op voltreffers.
Eline schakelt nu over op turbosnelheid en vliegt werkelijk over het veld. Het doel komt in zicht en voordat de tegenstander goed en wel begrijpt wat er staat te gebeuren is het al weer voorbij, de bal ligt achter de keeper in het net! (2-1).
De tegenstander gaat nu nog meer verdedigen en mikt op de counter, met de lange spits voorin. Deze spits lukt het niet vaak meer om te passeren door de enorme krachtsexplosie van zowel Angenitha als Dana waardoor de bal wordt heroverd. Voorin komen er kansen voor GDC, Amber heeft dit keer pech door hard op de lat te schieten en een paar keer net de bal niet in de juiste hoek te schieten.
Al met al was het een fantastische wedstrijd en een uitstekend resultaat (2-1). Aan alle dames een heel groot compliment voor alle inzet en sportiviteit die jullie hier vanavond hebben laten zien, heel erg bedankt.
PS. Friet is 9 punten (3 gewonnen wedstrijden) nu nog 6 PUNTEN!