In de onderste regionen van de 2e klasse F stond voor vandaag de 6 punten wedstrijd GDC – SC Everstein op het programma. De hardwerkende thuisploeg trok uiteindelijk verdiend met 3 – 1 aan het langste eind. De beginfase was voor SC Everstein maar nadat GDC door 2 treffers van Stefan van Veen op 2 – 0 was gekomen leek voor rust de wedstrijd al beslist te zijn. De tegentreffer van SC Everstein net voor rust bracht de spanning weer terug. Een wonderschone vrije trap van Tom Hesselberth, 10 minuten na rust, bracht de definitieve beslissing. GDC speelde het daarna goed uit en schreef 3 belangrijke punten bij.

Verslag

Het was voor trainer Frans Grondman weer een hele puzzel vandaag om een elftal op de been te brengen. Marco Pijnenburg en Yustin Youell waren geschorst, Jamie Youell geblesseerd en Pascal de Vries was voor zijn werk in buitenland. Kortom alle linies moesten inleveren. Consequentie was dat de back posities ingevuld werden door Xander van de Assem en Erik den Ouden, die dit beiden uitstekend deden. Tom Hesselberth schoof door naar het middenveld en Lourens Fieten bezette de spitspositie. De tactiek bleef ongewijzigd t.o.v. de wedstrijd tegen SV Capelle. Onze tegenstander van vandaag SC Everstein kon over een vrijwel volledige fitte ploeg beschikken. Daarnaast had de ploeg flink aan het zelfvertrouwen gewerkt door in de laatste wedstrijd WNC met liefst 6 – 1 over de knie te leggen. Hiermee hadden de gasten op overtuigende wijze de laatste plaats over gedaan aan GDC.

Voor GDC telde vandaag alleen een overwinning om weer aan te haken. Om 14.35uur liet scheidsrechter Quinten de ploegen aftrappen voor de wedstrijd.

De wedstrijd begon uitstekend voor de gasten uit Everdingen want al na 2 minuten had Simon van Zante  moeten scoren toen hij na een scrimmage voor het doel plotsklaps op de 5-meter vrij voor Wesley van der Wardt stond maar Wesley redde in een reflex. SC Everstein was duidelijk de bovenliggende partij in de openingsfase. GDC oogde wat onzeker en had ook de nodige overtredingen nodig om de aanvallers van SC Everstein af te stoppen. In de 8e minuut zien we uit een afgeslagen aanval Jamal Ouassif maar net naast het doel van GDC schieten. SC Everstein blijft de aanval zoeken en geeft GDC geen kans om in de wedstrijd te komen. In de 13e minuut claimt de ploeg een strafschop als Erik den Ouden ogenschijnlijk hands maakt in het 16-meter gebied. Scheidsrechter Quinten die goed staat opgesteld oordeelt echter, terecht, anders en laat doorspelen. En daar waar de openingsgoal verwacht wordt van SC Everstein is het onverwacht GDC wat de score opent. Een mooie crosspass van Stefan Storchart bereikt Stefan van Veen die de bal via keeper Geoffrey van der Boor net over de lijn werkt en 1- 0 voor GDC. Gesteund door deze voorsprong gaat GDC ook makkelijker spelen. Rondom de 24e minuut krijgt de ploeg 3 kansen in 2 minuten. Eerst is er een mogelijkheid voor Lourens Fieten maar hij stuit op van der Boor. Een klein minuutje later een 100% kans voor Jelle Bouman maar van dichtbij schiet hij op de lat. En weer een minuutje later een goede inzet van opnieuw Lourens Fieten maar de inzet verdwijnt over het doel. Na 27 minuten een vrije trap van GDC net over de middenlijn. Tom Hesselberth zet zich achter de bal en van ruim 40 meter eindigt zijn vrije trap, na onderweg nog te zijn getoucheerd door de kruin van Stefan van Veen, op de paal. Als uit één van de kansen was gescoord had GDC meer rust en zekerheid gehad nu bleef het spannend want ook SC Everstein speelde met de intentie om te winnen en verstopte zich zeker niet. Na 37 minuten komt dan toch de 2 – 0 op het bord een snelle counter van GDC komt via Erik den Ouden, Stefan Storchart en Joost van Rooijen bij Stefan van Veen die de bal maar in het lege doel hoeft te schuiven. Dit alles in een tijdsbestek van enkele seconden!! Een mooi moment en nu zien dat je met een marge van 2 goals aan de thee kunt beginnen. Maar GDC laat zich, te ver, inzakken en roept in de slotfase van de 1e helft de problemen over zich af. De ploeg had de nodige overtredingen nodig om de aanvallers van SC Everstein af te stoppen. In de 39e minuut zien we een vrije trap, recht voor het doel op 20 meter, van Sander Bergshoeff stranden in de GDC muur. In de 42e minuut een snelle counter van GDC maar de inzet van Stefan van Veen is een prooi voor de keeper. In de 44e minuut een nieuwe vrije trap voor SC Everstein nu op 25 meter van het doel van GDC. Dit keer is het Peter Verwolf die schiet. De bal wordt onderweg nog door 2 man aangeraakt en hoewel Wesley van der Wardt er dichtbij zit gaat de bal wel binnen en 2 – 1. Met deze stand breekt ook de rust aan. We hebben een levendige 1e helft gezien met kansen voor beide teams. Voetballend was het van beide kanten niet groots maar wel met volle inzet en passie. Na rust beginnen beide ploegen weer goed en creëren direct weer mogelijkheden. In de 47e minuut een mogelijkheid voor Stefan Storchart van GDC maar de aanvaller schiet te gehaast en de bal gaat over. In de 49e minuut is het Sander Bergshoeff die een goed schot heeft maar de bal gaat via een prima redding van Wesley van der Wardt over. De corner levert verder geen gevaar op voor GDC. Dan in de 53e minuut komt het hoogtepunt van de middag. Stefan Storchart wordt aan de zijkant van de sokken gelopen en het is Tom Hesselberth die zich achter de bal zet. Met een magistrale trap verdwijnt de bal met een prachtige curve in de rechterbovenhoek. Keeper Geoffrey van der Boor kansloos en 3 – 1 voor GDC. In de 56e minuut gaat Lourens Fieten goed door op keeper van der Boor, die de bal tegen hem aanschiet, waarna deze richting het doel gaat maar het uiteindelijk niet haalt. Het wordt duidelijk dat SC Everstein toch een behoorlijke tik heeft meegekregen van de 3 – 1 want het is GDC wat de wedstrijd controleert. De verdediging blijft gemakkelijk overeind en de ploeg oogt rustiger. In de 63e minuut lijkt SC Everstein de definitieve knock out te krijgen als Lourens Fieten na een fraaie loopactie de bal binnenschiet. Echter de goal wordt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Na 75 minuten een vrije trap van SC Everstein vanaf de zijkant die op de buitenkant van de paal eindigt. GDC keeper Wesley van der Wardt zat er overigens goed bij. In de 84e minuut krijgt SC Everstein nog een prachtige kans als Danny Stoffelen zich in één beweging ontdoet van Jelle Bouman en Benjamin Vos. Maar vrij voor Wesley van der Wardt faalt hij in de afwerking. Na ruim 90 minuten fluit scheidsrechter Quinten voor de laatste maal. In een verder sportieve wedstrijd trok de leidsman uiteindelijk toch 9x geel waarvan 2x voor de thuisclub en liefst 7x voor de gasten.

Een zeer belangrijke overwinning waarmee GDC de laatste plaats verlaat en deze overdoet aan Hardinxveld. Maar de onderlinge verschillen blijven zeer klein.

Trainer Frans Grondman sprak na afloop over de winst van het collectief. Verder sprak Grondman dat de tactiek goed was uitgevoerd en er met de komst van de verdedigers Erik den Ouden en Xander van de Assem meer zekerheid achterin was gekomen. Door de extra middenvelder komt er ook meer ruimte voor de lopers op de zijkant die goed gebruik maakten van de geboden ruimte.

Volgende week speelt GDC uit tegen Rijswijkse Boys. Deze ploeg maakt dit seizoen, tot nu toe, een uitstekende indruk en staat na 11 wedstrijden op de 3e plaats met slechts 2 punten achterstand op de beide koplopers Roda Boys en Lienden.