Op deze fraaie zaterdag werd er afgetrapt voor het seizoen 2016 – 2017. Voor GDC een hernieuwde kennismaking met de 2e klasse F na een verblijf van één seizoen in de 1e klasse. Aan het einde van vorig seizoen is er afscheid genomen van Mitchell Landbrug waartegen over staat dat Maarten van Wijlen weer terug is gekomen van RKDVC. Vanwege zijn werk in Duitsland heeft Jelle Bouman een stapje terug moeten doen naar het 2e elftal. Voor hem is Loek de Jong doorgeschoven vanuit het 2e naar het 1e elftal.

Tevens werd er afscheid genomen van Wim van Drunen als elftalleider en sinds deze week is zijn functie, op aspirant basis, overgenomen door Jordy Naaijen. Jordy welkom terug en veel succes!!!.

Tegenstander vandaag is promovendus SV BLC (Beatrix Lukas Combinatie) uit Den Bosch. De ploeg werd vorig jaar kampioen in de 3e klasse D. Op personeelsgebied bleef het daar rustig alleen Theo Beekmans over van RKJVV. Verder hoopt de ploeg zich dit jaar te kunnen handhaven in de 2e klasse. Vanwege vakanties is de voorbereiding niet echt goed verlopen maar vandaag is de ploeg vrijwel compleet alleen spits Frits van Mourik ontbreekt vanwege een blessure.

Aan de zijde van GDC kan Marco de Jong geen beroep doen op Jamie Youell die op vakantie is.

Ruim na 15.00uur trappen de ploegen af op het kunstgrasveld van SV BLC. De thuisploeg begint gretig aan de wedstrijd en krijgt al direct een geweldige steun in de rug als na 3 minuten Justin Youell in de fout gaat en Jori van den Berk zomaar bij hem weg laat lopen en die vrij voor keeper Wesly van de Wardt keurig afrond in de lange hoek en het staat 1 – 0 voor SV BLC wat hiermee een droomstart kent. Ondanks een prima voorbereiding van GDC, met het bereiken van de 2e ronde van de beker, oogt het allemaal erg onzeker in de beginfase. Na een kleine tien minuten breekt Jordi van den Berk weer door maar nu kan Loek de Jong redden ten koste van een corner.

GDC ondertussen grossiert in balverlies en vrijwel geen pass komt. De ploeg speelt ook zonder enig vertrouwen wat zich onder meer ook uit in het feit dat geen speler de bal opeist. De thuisploeg inmiddels zakt aardig in en houdt veel spelers achter de bal. Na een halfuurtje wordt Loek de Jong doorgeschoven naar het middenveld om meer, en eerder, druk te zetten op de thuisploeg. Na 39 minuten is het echter opnieuw Jordi van den Berk die uithaalt maar het is Wesley van de Wardt die in  twee instanties redding brengt.

Pas in de extra tijd van 1e helft krijgt GDC zijn eerste kans als Lourens Fieten na een individuele actie de achterlijn haalt maar er is niemand die zijn voorzet kan binnentikken bij de 2e paal zodat we met een 1 – 0 tussenstand aan de rust gaan beginnen.

In de rust blijven Loek de Jong en Maarten van Wijlen achter in de kleedkamer en hun vervangers zijn Bart van den Bogaard en Stefan Storchart. De ploeg gaat achterin 1 op 1 spelen. SV BLC laat nog meer dan voor rust het initiatief aan GDC en drukt de ploeg daarmee in de rol dat het het spel moet maken. En daarvan weten dat dat de ploeg niet echt ligt. Elke vorm van creativiteit ontbreekt vandaag en veelal wordt de lange, hoge, bal gehanteerd en dan proberen door te koppen naar vrijstaande spelers. Zover komt het maar zelden omdat de meeste kopduels verloren gaan.

Na iets meer dan een uur toch de nodige opwinding voor het doel van SV BLC. Eerst belandt een vrije trap van Joost van Rooijen via de keeper bovenop de lat en een minuut later biedt Stefan Storchart, Bart van den Bogaard een niet te missen kop kans maar toch ziet deze kans om naast te koppen zodat GDC op achterstand blijft staan.

SV BLC loert op de counter en komt er ook een aantal keren dreigend uit maar de juiste eindpass ontbreekt steeds zodat GDC redelijk eenvoudig overeind blijft. Toch krijgt de thuisploeg een aardige mogelijkheid in de 75e minuut als Mischa Stuiver in het strafschopgebied komt maar op de bal gaat staan waarmee de kans weg is. De tijd begint inmiddels te dringen voor GDC als de ploeg nog iets wil. Maar het lukt niet of nauwelijks om door de geel/groene muur te komen. Sterker nog na 86 minuten krijgt de prima spelende Teun Kessens de kans om de wedstrijd te beslissen maar hij heeft net teveel tijd nodig om tot een schot te komen waardoor Erik den Ouden er nog een voetje tegenaan kan krijgen.

De slotfase kent nog meer opwinding en dan vooral voor de goal van SV BLC. In de 89e minuut passeert Lourens Fieten met een kopbal keeper Bjorn Vorstenbosch maar de bal wordt van de lijn gehaald. Maar na 90 + 3 minuten is het wel raak voor GDC. De invallers brengen de ploegen weer op gelijke hoogte. Het begint met het inspelen van Erik den Ouden op Stefan Storchart. Zijn voorzet op Bart van den Bogaard is goed. Van den Bogaard draait knap weg bij zijn bewaker en schiet uitstekend in voor 1 – 1. In de 98e minuut krijgt GDC zelfs nog de kans om de volle winst te pakken als Joost van Rooijen mag aanleggen op 17 meter van het doel. Hij ziet zijn inzet echter net over de lat scheren.

Ook de thuisploeg denkt nog aanspraak te kunnen maken op de winst als Jori van den Berk door lijkt te breken maar ten koste van een overtreding door Justin Youell wordt gestuit die hiermee geel pakt (klasse -3). Scheidsrechter Quinten fluit na ruim extra tijd te hebben bijgeteld met een 1 – 1 eindstand voor het einde. Gezien de voorbereiding een tegenvallend resultaat voor GDC. De ploeg verviel en te vaak in oude, en bekende fouten.

Volgende week staat voor het eerst sinds het seizoen 2010 – 2011 (toen nog in de 3e klasse) de dorpsderby tegen Wilhelmina ’26 op het programma. Een wedstrijd waar, aan beide kanten, niemand voor hoeft te worden gemotiveerd en die zonder twijfel op het scherpst van de snede zal worden gespeeld.